-
Wskaznik paliwa i ics
Panowie mam problem zawiesił mi się wskaznik paliwa na 3/4 zbiornika i nie chce się ruszyć co może być przyczyną? Druga sprawa komputer pokazuje mi zasięg około 500 km czy bierze on dane z pływak czy jest tam jakiś inny czujnik paliwa? Co może być przyczyną zawieszonego wskaźnika? Pływak czy może jest to wina pompy w baku? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
-
Spróbuj zatankować do pełna to powinien się odwiesić. W sumie ja bym chciał aby u mnie się zawiesił i pokazywał cały czas np pół baku ;)
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
Albo jak rafik pisał albo wyciągasz pływak z pompą. Komputer wylicza zasięg oczywiście na podstawie pływaka.
-
Czy pływak ma jakąś zapadke lub coś takiego na czym mógł się zawiesić?? I jeszcze pytanie odnośnie szyby kierowcy nie chce zakładać nowego wątku kiedy chce ją opuścić to do połowy idzie po kilka milimetrów w dół kiedy dojdzie do połowy pracuje dalej w dół już normalnie, natomiast kiedy chce ją podnieść niezależnie z jakiej wysokości idzie momentalnie do góry co to może być??
-
Pływak musisz wyciągnąć i zobaczyć. To samo z szybą. Zdejmujesz boczek i patrzysz co się dzieje. Najprawdopodobniej któraś prowadnica uszkodzona/luźna lub spinka trzymająca szybę.
-
Auto zalalem pod korek i wskaznik się podniósł teraz poczekam aż stan paliwa dojdzie do 3/4 i zobaczymy czy będzie on spadał, jeszcze szybkie pytanko jaka pojemność ma zbiornik paliwa w 2.4 jtd? I ile wynosi rezerwa?
-
W instrukcji masz napisane.
-
Jeszcze pytanko czy ktoś miał problem ze schowkiem na desce tym u góry? U mnie jest zamknięty na amen jak go otworzyć?? Jakimś śrubokrętem podważyć?
-
Masz pewnie uszkodzoną sprężynę. Dlatego pomimo przyciskania i odblokowywania zamka nie chce Ci odskoczyć. Spróbuj naciskać przycisk i jednocześnie delikatnie podważać.
-
U mnie też się nie otwierał ale znalazłem magika [MENTION=55749]krzysostry[/MENTION]
Na spocie naprawił mi to w 5s za pomocą kluczyka ;) pisz do niego, on wie co naprostować, zagiąć, skrzywić bo działa do teraz.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka