-
Alfa 147 2.0 TS
Witam posiadam samochod jak w temacie. Auto cieżko odpala, gdy odpali czuć mocne drgania w samochodzie ale trzyma mniej więcej obroty.Przy dodawaniu gazu również mocne drgania do około 3-3.5 k później juz w miare dobrze ale czuc brak mocy. Silnik pracuje nie równo, jak traktor.Stracił bardzo duzo mocy.Po odpaleniu wyswietla sie zółty komunikat o silniku, a po przejechaniu 0.5 km zaczyna migać. Co to może być?
o s
-
Mrugający komunikat o silniku zabiera mnóstwo mocy silnikowi, prawdopodobnie z 60 koni; musisz wyłączyć kontrolkę waląc młotkiem w wyświetlacz i będzie dobrze.
A poważnie - to może być mnóstwo różnych rzeczy. Nie da się tak zdiagnozować. Podepnij komputer i zobacz jaki błąd jest zapisany. Sprawdź na forum regionalnym z twojej okolicy, może ktoś ma kompa z kablem i będzie miał możliwość podjechać i zdiagnozować.
-
pierwsze podejrzenie to pali na 3 gary, pewnie jedna z cewek.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
Możesz sprawdzić ciśnienie sprężania, może wypalony zawór.
-
Przechodziłem temat, podłącz komputer jeśli pojawi Ci się błąd wypadania zapłonów na którymś z cylindrów zamień cewki miejscami (tą na której będzie błąd) po czym podłącz ponownie, jeśli błąd przeniesie się - sprawa będzie rozwiązana.
-
Na 99% to padnięta cewka. Przechodziłem to samo parę dni temu. Objawy identyczne. Po wymianie cewki silnik mruczy jak mały kotek.