-
Regulacja szyby
Witam, czy ktos probowal regulowac docisk szyby do uszczelek ? Z lewej strony szyba ewidentnie nie dociska zbyt dobrze do uszczelek i w porownnaniu do prawej szyby takze troszke nizej dojezdza do gornej granicy uszczelki . Przez to slychac szum powietrza ktory naprawde przeszkadza i to juz przy 90 km/h . Da sie w ogole regulowac jak wysoko szyba ma dojezdzac i pochylenie szyby do uszczelek ???
-
1 załącznik(i)
To się automatycznie kalibruje, możesz spróbować zresetować i skalibrować na nowo. Podobno jest taka opcja w menu głównym, a jak nie, to możesz też wyjąć bezpieczniki (F47, F48 chyba?), odczekać, a później drzwi się same będą domagały kalibracji (nie podniosą się tego kawałka w uszczelkę wcale). Na obrazku masz z instrukcji jaką procedurę zalecają, realnie jak parę razy otworzysz i zamkniesz szybę cały czas przytrzymując przełącznik to się skalibruje. :P Załącznik 242873
-
Dzieki za info spróbuję tak to wykonac może pomoże:) sprawdzalem prawa i lewa strone i ewidentnie prawa szyba wjezdza o okolo 3-4 mm wyżej w gorna uszczelke i dzieki temu nie slychac szumu z prawej strony tylko z tej lewej. Wiem ze alfie gt da sie recznie podniesc gorna granice dojazfu szyby a także pochylenie szyby. Ale najwazniejsze aby dojezdzala ta pare mm wyzej w uszczelke ....
-
Daj znać czy ta metoda działa bo też ten problem mam :(
-
Probowalem i niestety dalej jest tak samo, z tego co zauwazylem to z lewej strony szyba poprostu zjezdza nizej niz prawa i automatycznie dojezdza tez nizej niz prawa o te 3-4 mm , czyli graniczne punkty sa nizej niz z prawej strony. Mysle ze trzeba by to mechanicznie na prowadnicy szyby ustawić inaczej troszke wyzej i juz.Tak na marginesie te drzwi byly wymieniane i malowane przez wczesniejszego wlasciciela wiec byc może troche zle ktos to zmontowal bo prawe sa orginal :)
-
Witam, temat ustawienia wysokosci poczatkowej szyby w mito a takze przesuniecia w prawo badz lewo jest dosc prosty:) trzeba zdemontowac boczek drzwi nastepnie odkleic taka gąbke wygluszajaca i ukazuje nam sie mechanizm szyby. Szyba musi byc opuszczona i jest tam taki plastik jasnego koloru który trzyma a wlasciwie sluzy do ustawiania wysokosci szyby w punkcie zero te lementy sa dwa te plastiki. Wystarczy poluzowac srube chyba imbus tam byl i szyba opada o jakis cm w dół . Gdy mamy poluzowane sruby szyba ma luz w gore w dół i prawo i lewo . W tedy ustawiamy jak chcemy i jest git :)) ja mialem lewa zbyt nisko tzn nie wchodzila mi w górna uszczelke a teraz jest idealnie :) Tak na marginesie moje stare konto to LukasJ ale nie mialem mozliowsci odzyskania konta wiec zalozylem nowe:)