-
wymiana xenona
Witam!!! W dziale 166 w szukajce wpisalm xenon wywalilo mi chyba 4 lub 5 tematow. Nic konkretnego wszystko opisujace jaka zarowka , dla czego tak slabo... i ine . Mam takie pytanko z innej beczki czy ktos ze tak napisze " jak krowie przy rowie" wytlumaczy mi jak wymontowac ten xenon z reflektora. Jaka jest najlepsza metoda , najszybsza itd. Powiem tak przekrecam ta przetwornice ale za kija nie idzie jej z tamtad wyciagnac a tym bardziej wsadzic reki by pogrzebac w srodku lampy aby wyciagnac zarowke.
-
Stary ja to przerabiałem , przetwornice przekręcasz w prawo do momentu , aż zsunie sie taka zapadka z prowadniczki. Potem jak Ci przetwornica odejdzie od obudowy plastikowej to i tak bedzie sie trzymała na przewodach od xenona, zeby przewody odczepic , musisz odkręcic ta plastikową obudowe na której sie trzyma przetwornica chyba 3 sruby imbus (jeżeli to strona od kierowcy to przechalapany dostep) . Jak uda Ci sie odkręcic te sruby to jestes w domu jak nie , to , zwalasz przedni zdezak , odkręcasz leflektor a wtedy sobie poradzisz. Powodzenia. W racie pytań pisz.
-
dzieki wielkie bo nie mialem pojecia jak sie do tego zabrac od jakiej kolwiek strony.
-
mnie się udało odkręcić śruby od strony kierowcy