-
1 załącznik(i)
Mocowania wahaczy przód
Po trackdayu przesunął mi się wahacz do tego stopnia, że kierownica jest lekko skręcona a stabilizator nie pasuje w otwór wahacza.
Załącznik 243146
Pomierzyłem wahacz na mocowaniach tulei do sanek i wygląda na to, że prawa strona jest przesunięta od krawędzi o 4 mm głębiej niż lewa, ponadto prawe koło jest 1 cm bliżej progu niż lewe. Podejrzewam, że był słabo dokręcony, ale nie sądziłem, że na mocowaniach jest jakiś luz regulacyjny, ma ktoś z tym doświadczenie?
Czy możliwe żeby żeliwny wahacz się skrzywił? Szczerze mówiąc nie bardzo wiem, gdzie szukać przyczyny.
-
Jest trochę luzu na śrubach, które trzymają łapę tulei, ale raczej nie pół centymetra. Podejrzewam, że prędzej sama tuleja się poddała i stąd to zamieszanie. Chyba, że któraś ze śrub wypadła całkiem...
-
rzeczywiście, odkręciłem i jest delikatna regulacja kilka mm, przednia tuleja też jest jakieś 1-2 mm przesunięta więc po ustawieniu identycznym jak z lewej strony powinno być OK. Dodatkowo wygląda na to, że jakiś kowal rzeźbił z jedną śrubą i wkręcił z gwintem 1,5 zamiast 1,25 co nie mogło się udać, więc nic dziwnego że wahacz się przesunął.