Witam
Pytanie za 100 punktów. Kupiłem sobie drugą 159 i z tyłu mam klocki jak na zdjęciu. Co to jest? Galfer czy ATE?
Załącznik 243857
Printable View
Witam
Pytanie za 100 punktów. Kupiłem sobie drugą 159 i z tyłu mam klocki jak na zdjęciu. Co to jest? Galfer czy ATE?
Załącznik 243857
proste - klocki sygnuje swoją marką ATE (ale jest on tylko "pakowaczem" , nie produkuje ich), natomiast faktycznym producentem jest Galfer czemu daje wyraz poprzez zamieszczenie również swego znaczka
producenci samochodów nie robią sami klocków, tylko zamawiają.
Niektórzy z dostawców całych systemów hamulcowych jak ATE, TRW czy nawet brembo też nie produkują samych klocków, a tylko zamawiają i pakują do pudełek.
Klocki produkują Ferodo, Textar, Jurid, Galfer, może tak ktoś jeszcze ale nie jest to np wspomniane ATE , chociaż oni (podobnie jak producenci aut) zamawiają określone parametry/ jakość i jest to pewna gwarancja trzymania poziomu.
Wiec otwierając pudełko np ATE czy TRW można znaleźć właśnie galfer czy textara. Brembo nie robi klocków, zamawia je. Podobnie w drugą stronę - ferodo nie robi tarcz, tylko je zamawia ;)
Globalizacja :)
zgaduje ale raczej nie, predzej cos podstawowego i niekoniecznie ma odpowiednik identyczny z linii galfera- bo moze byc to produkcja pod specyfikacje ate. moze jakies numery z klockow i google pomoga na to odpowiedziec?
Sądząc po cenie to raczej standardowa linia
https://m.sklep.intercars.com.pl/pro...r-b1g102-05722
I tak powinna hamować bardzo dobrze :)
odp: nie.
to są podstawowe/OE/ klocki.
Nie wiem, skąd wymyśliłeś wersję"sport", w mojej odpowiedzi ani razu nie padło takie słowo.:confused:
I wszystko jasne. Hamują spoko, są prawie nowe, tylko felgi szprychowe po zimie myłem szczoteczką do zębów bo tak pylą