Witam kupiłem wczoraj alfe 159 1.9 JTS. alfa wypluła korbe bokiem i jest cholerny problem z znalezieniem silnika 1.9 , jest tylko jeden na allegro. Mam możliwość kupna słupka od 2.2 JTS z anglika. Orientuje się ktoś czy słupek jest ten sam ?
Printable View
Witam kupiłem wczoraj alfe 159 1.9 JTS. alfa wypluła korbe bokiem i jest cholerny problem z znalezieniem silnika 1.9 , jest tylko jeden na allegro. Mam możliwość kupna słupka od 2.2 JTS z anglika. Orientuje się ktoś czy słupek jest ten sam ?
Jak słupek może być ten sam skoro inna pojemność?
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Normalnie. 2.2 JTS to rozwiercony 1.9. Trzeba tylko niuanse posprawdzać, praktycznie cały osprzęt jest taki sam.
No właśnie, skoro rozwiercony to nie jest ten sam. Inne tłoki, może korby i nie wiadomo co jeszcze. Osprzęt może też się różnić, trzebaby porównać w eperze. Ale naważniejsze, że jest inne ecu i jak to ma niby chodzić poprawnie?
Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
Porównywałem kiedyś i sporo osprzętu jest identyko, może nawet ECU. A skoro mowa o swapie to tłoki czy korby nie mają tu znaczenia.
Niedawno ktoś zakładał podobny temat. Jeśli autor chce to niech pogrzebie i skontaktuje się z poprzednikiem jak ten rozwiązał sprawę.