-
Witam i pozdrawiam
Siemanko. Na imię mi Bartosz i jestem ze Szczecina. W ostatnim czasie dołączyłem do elitarnego grona "użytkowników" włoskiej motoryzacji inwestując swoje ciężko zarobione pieniądze w głos serca.
Zakupiłem pochodzącą z roku 1997 Alfe Gtv z cudownym silnikiem 3,0. Pochwalę się jednak dopiero za jakiś tydzień.
Po przywiezieniu marzenia pod dom postanowiłem rozebrać całe zawieszenie (p i t) i doprowadzić m.in. układ jezdny do perfekcji.
Jako że sam staram się wykonywać wszystkie prace związane z własnymi samochodami będę starał się pomagać oraz liczę na małą pomoc przy problemach jakie będą się pojawiać na bieżąco.
Jak poskładam i powymieniam wszystko co uważam za konieczne zrobię jakąś małą sesje zdj.
Pozdrawiam
-
-
1 załącznik(i)
-
3 załącznik(i)
Załącznik 244642
Załącznik 244643
Załącznik 244644
Taki ot ciekawy początek dobrego.
Mechanicznie prawie ogarnięty, zawieszenie przód (nowe wahacze, końcówki, łączniki, łożyska), zaw. tył (wypiaskowane i piecowo pomalowane wahacze, poli powerflexa kpl., nowe: łączniki wahacza, drążki zbieżności, łączniki stabilizatora, łożyska, odboje, wytoczone i pomalowane nowe mocowania odboji, , klocki ham.).
Wymienione kierunki boczne, kpl. żarówek, wycieraczki i spryskiwacze wraz z rurkami na org., kpl. wieszaków wydechu, filtry powietrza no i opony letnie Goodyear eagle f1 assimetric 3. Więcej grzechow nie pamiętam...
Teraz jeszcze wymiana rozrządu, świec i kompletu płynów, wszystko co potrzebne czeka już w garażu.
Dopisze jeszcze że miała już eibachy oraz ogarnięty trochę wydech, no i jest przez kogoś sp........a lakierniczo ale to już planuje na przyszły rok bo alfa musi być piękna.
Po pierwsze jednak ważne że prosta, nie spawana i w pełni sprawna technicznie.
Pozdrawiam i cieszę się bardzo że do was dołączyłem
-
Witam serdecznie użytkowników tego forum.