Witam,
Jak w temacie - na ile można wierzyć we wiarygodność odczytu odometru. Lata temu (ok. 10) jak kupowalem swoja pierwsza 156 słyszałem mit, że odometru nie da się oszukać, przekręcić. Jakie jest wasze doświadczenie w tym zakresie ?
Printable View
Witam,
Jak w temacie - na ile można wierzyć we wiarygodność odczytu odometru. Lata temu (ok. 10) jak kupowalem swoja pierwsza 156 słyszałem mit, że odometru nie da się oszukać, przekręcić. Jakie jest wasze doświadczenie w tym zakresie ?
Ludzie kręcą najnowsze fury z segmentów premium, które przebieg mają zapisywany w kilku miejscach to starego odometru nie przekręcą? :)
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
jak kreci laik to tak, akl spec to nawet porzeglady okresowe w komp wklepie :D "Nie ma cwaniaka nad Polaka"
To kurde ja jeszcze nie trafiłem chyba na kręconą przez specjalistę chyba :D
Czasem odometr potrafi się wyzerować po wgraniu mapy silnika. Za pierwszym razem ruszył i zliczał od nowa, za którymś kolejnym wyzerował się i pozostał w 0. :cool:
Zależy jak kwota za auto wchodzi w grę.
W 159 wystarczy kabelek za 200 pln by zmienić zegary na desce w dół. Co więcej aso w większości wypadków nie będzie miało jak tego sprawdzić. Obecnie aso ar jest mało i o ile aso fiata ma dostęp do części i instrukcji to nie ma dostępu do połączenia auta z producentem gdzie sprawdzają wszystkie kwestie po logach itp.
Nawet aso ar robi to niezwykle rzadko.
Kończąc... magisterkę robi się rzadko, specjalistów jest mało i zwyczajnie nie opłaca się to w aucie za 20-30 tysięcy. Ale już przy szrocie za kilkaset tysięcy jak najbardziej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale w 159 zegar na desce to jedno. I z tym handlarze nie mają problemu. Gorzej z odometrem w ECU...