-
Opózniona reakcja
Koledzy mam problem.Mam 147 1,9 jtd 140 z czipem noviteca.Auto jezdzi bardzo dobrze tylko ostatnio mam problem.Gdy dodaje gazu auto reaguje z opożnieniem około 2 sekundy...Jest to strasznie wkurzające.Błędów na kompie brak.Wyczyszczony czujnik ciśnienia doładowania,zaślepiony egr...Co jeszcze sprawdzić?
-
Może coś z potencjometrem pedału gazu.
-
sprawdz czy nie ma dziury w rurze od przepływomierza... U mnie tym było to właśnie spowodowane :)
Ew przepływomierz już zaczyna niedomagać
-
No z potencjometrem to może być coś...Bo ostatnio jak gdyby nigdy nic jadę atu auto staje.Naduszenie na gaz nic nie daje dopiero gdy puszcze i ponownie nadusze załapuję...Może wymienić tą przepustnice?
A przepływomierz wymieniałem około półł roku temu.A gdyby był nieszczelny układ gwizdałoby?
-
-
Odpinałem i bez zmian.A co zły?
-
oglądnij sobie filmiki o tych chipach co robią :) to jest jakieś góno które tylko oszukuje pompe i daje inne dawki paliwa a przytrost max 5KM , wywal to gówno
-
Novitec to gówno?? Generalnie odłączyłem i jest duża róznica nie jakieś 5 km jak piszesz. Być może jakimś kierowcą rajdowym nie jestem ale po zamontowaniu noviteca czuję przyrost mocy.I napewno nie jest to 5 km....
-
każde wpinane ścierwo to gówno..
Chcesz podnieść moc? hamownia i porządny chip u tunera ze zmianą map i dostrojeniem a nie urządzenia oszukujące komputer itp...
-
Być może scierwo ale mi działa. Ale ok to nie dyskusja na temat czip.Jeden lubi to drugi to o gustach się nie dyskutuje. Jutro sprawdzę ruro od przepływomierza i potencjometr gazu...