-
Alfa code problem
Witam Kolegów
Posiadam Autko alfe 166 2.5 v6 z 1998r
Mam problem z odpaleniem auta , pojawiła mi sie kontrolka CODE wiem że to z imo coś związane, kiedyś tak już miałem to wystarczyło antene przeczyścić i było git ale na ta chwile nie pomogło to. Wiec próbowałem odpalić auto awaryjnie z karty kodów lecz nie pojawia mi sie kontrolka wtrysku czyli marchewka po przytrzymaniu pedału gazu , bezpieczniki posprawdzałem pod kierownica i podszybiu
może coś źle robię. ps Mam jeszcze 2 kluczyk i jutro sprawdzę bo auto pod praca zostało :(.
Do kolegów mam pytanie czy macie kogoś jakiegoś elektryka co by mi uruchomił auto . Warszawa Wola
Dziękuję i proszę o pomoc
-
niedawno mialem podobne perypetie.. Wymiana ecu ,centralki immo i pastylki immo rozwiazalo sprawe. Mozesz w wawie wymontowac ecu i zawiezc do kogos kto ci zrobi immo off. W tym sterowniku tylko poprzez wlutowanie emulatora idzie to zrobic...
-
Moim zdaniem czyszczenie antengine albo rozegranie kluczyka i przeczyszczenie powinno pomóc
-
Panowie a macie jakiś namiar na elektryka lub elektronika co mi wytnie IMO . najlepiej gdzieś blisko dworca zachodniego w warszawie
-
Szklana kula mi mówi że to nie problem z immo ale z ECU.
*ale przez internet czasem się myli
-
Auto zostawiłem u Elekronika w Legionowie na ul. spacerowej 5 , oczywiście Na lawecie musiała pojechać bo nie miałem jak jej dostarczyć
Dam znać co było i napisze
-
Panowie temat do zamknięcia padł ECU kupiłem drugi i z ostał przeniesiony soft z starego ECU do Nowego i wszystko śmiga jak potrzeba, koszt kompa ECU to jakieś 100zł i programowanie 200zł .