-
Pęknieta miska olejowa
No i po ptakach.
Przejażdzka po nierównej kostce skonczyła sie uszkodzeniem miski olejowej i wyciekiem.
Wiecie jak to strasznie wyglada gdy spod waszej: niuni, belii, czarnej zdziry wylewa sie czarny płyn.
A do tego postanowiłem naprawic ja w ASO i przy okazji zrobic przeglądzik.
Jak sie domyslacie mało nie dostałem zawłu gdy usmiechniety pan podawł mi cene (2230,00 zł).
No ale jakos to przeżyłem, i moja 156 smiga jak nowa :)
Musi jakoś odpracować te inwestycje wiec na wakacje zaplanowałem jej wycieczke do Bułgarii (niestety wakacje beda musiłay być skromniejsze tzn mniej noclegów wiecej czasu w samochodzie).
A teraz pytnanie jak czesto szorujecie brzuchami swoich autek po naszych drogach?
-
Nie zdarza mi się to - odpukac... Jest jeszcze osłona pod silnikiem i jak ona przyciera to już jest sygnał ostrzegawczy. Trzeba było wezwać policję i wydusic kasę od zarządcy drogi
-
Osłona jest
ale ona nie obejmuje miski
szczerze mówiac na tej kostce wlaneła nie speclanie mocno poprostu trafiło prosto w miske o wycieku powiadmił mnie dopiero komputer jakies 2 km dalej
naszczescie poz miska niestało sie nic wiecej.
No ale fakt że przydało by sie 2-3cm przeswitu wiecej
-
Miskę można pospawać lub kupić nową za 780zł :) a co do szorowania "brzuszkiem" często ponieważ mam bardzo niskie zawieszenie (najniższe miejsce to ok 10cm)
-
Cena Miski
na allegro 780 zł ale w ASO zproponowali mi za 1340 zł
Oczywiście zdecydowałem sie na spawanie (koszt 300 zł w ASO), obawiam sie jednak ze jeszcze kiedys powtorze ta przygode :(
-
ja kupowałem od http://www.fiat-lancia-alfa.pl to jest też chyba jakiś servis czy coś takiego, to nie jest reklama!
-
u mnie własnie sie uwiesiła osłona (3 raz w tym sezonie) chyba ja wymienie wiec szoruje nia dosc czesto niestety :( Czy ja mam wrazenie czy w kazdej alfie po jakims czasie osłona silnika obwisa, bo zwracam uwage na kazda belle jezdzaca w okolicy i jak nie wisi osłona to linka od recznego...
-
Osłony z allegro obwisają, bo są z kiepskiego plastiku, a co do linki to niechlujstwo klierownika bo odczepił się zaczep przy zbiorniku