-
Airbag error
Przerobiłem kabel od viakena żeby czytał też poduchy (kolega z forum potrzebował) i mi też wywaliło błąd :/ Wczoraj... Więc alfadiag został wykorzystany po raz kolejny i odczytał błąd za niskiego napięcia (poniżej 10V) - dziwne bo napięcie jest jak najbardziej ok (ten bład dało sie skasować) , i jako bonus błąd za wysokiego napięcia w kurtynie po stronie kierowcy sekcja przednia głowowa... (powraca) I teraz pytanie: prawdopodobnie styki nie trzymają jak trzeba tylko gdzie jest kostka od kurtyn?? Grzebać pod fotelem?? nie sądze żeby się tam coś ruszyło ale wiadomo że cuda się zdarzają...
Poradźcie bo bez poduch jakoś dziwnie mi sie jeździ ;)
-
Nikt nie wiedział (albo nie chciało mu sie napisać :P ) ale ja już wiem :) Złaczki są za poszyciem tylnych błotników. Nie szukajcie ich pod tylną szybą jak znalzłem na innym forum. Tam jest inna złączka i do tego tylko jedna (przynajmniej u mnie). Błąd został usunięty przez poruszanie wtyczką :)
-
normalnie Mc Gayver , w pozytywnym słowa znaczeniu :)
-
Już mi się nawet pisać nie chce ale spytam jeszcze raz może tutaj mi pomożecie. Wyrzuca mi wciąż błąd poduszki kierowcy (niskie napięcie) daje się skasować i przez jakiś czas ok ponowne uruchomienie silnika i się pali to samo. Dodam, że mam nowy akumulator wiec skąd to niby niskie napięcie?:(