-
Brak mocy
Moja alfa to 2.5 v6 192 km. Alfie brakuje mocy. Przeplywka nowa. Caly dolot szczelny (lacznie z kolektorem) swiece dobre, cewki rowniez. Odmy uszczelnione. Po 500 km wyskakuje blad mieszanki p1173 i 1176 .bez tych bledow rowniez brakowalo mocy. Prosze o pomoc
-
Sprawdziłbym ustawienie rozrządu.
-
Problem pojawil sie jakies 15tysiecy km temu .rozrzad zmieniany 40k temu. Moglo sie przestawic?
-
Dużo roboty to nie jest. Ja bym sprawdził.
-
ja bym mimo wszystko sprawdził układ zapłonowy. odłączać po kolei cewki i sprawdzić po odłączeniu której nie pogorszy się, i na tym cylindrze szukać, może wtryskiwacz?
-
Uklad zaplonowy sprawdzony. Na gazie (prawie nowa instalacja i benzynie podobnie). Mam dziwna przypadlosc. Po dodaniu gazu na biegu jalowym wskazowka obrotomierza spada nierowno jakby sie przycinajac. Co to moze byc ?
-
-
Był oryginal. Zmieniony na nieoryginal bo sie zepsul. Dla pewnosci na chwile wlozony oryginal. Odczyty sa prawie ze identyczne. Nie moglem znalezc dostepnych wkladow oryginalnych :) wszystkie sa juz niedostepne a koszt oryginalu to 600 zl. Uznalem ze zamienikk jest okej skoro odczyty sie pokrywaja
-
Zamiennik nie będzie działał jak należy.Tylko Bosch.Wkłady do V-ki znajdziesz np w przepływce do TS z końcówką nr 019 i nie tylko. Tu masz na ten temat
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...y_wkladek.html
-
Podpowie mi ktos czy wkład F00c 262 055 moze zastąpic F00c 262 030 lub F00c 262 044? roznia się ? o 55 bedzie okej do vki? prosze o pomoc :)