-
Problem z oponami
Hej, ostatnio byłem zmuszony wymienić 2 tylnie opony wiec udałem sie do wulkanizatora to załatwić. Opony zostały zmienione, auto odstawilem do domu i pojechałem na urlop. Po 3 tyg gdy chciałem sie przejechać, zauważylem, ze samochód lekko sciaga do lewej strony. Gdy wjade w dziurę i puszczę kierownicę, automatycznie skreca w lewo a dodam, ze przed wymianą takiego problemu nie miałem. Sprawdzałem ciśnienie w oponach, ale wszystko jest ok. Co myslicie? Zle wywazone czy moze zbieżność znowu ustawiać?
-
Po 3 tygodniach postoju to może być zapieczony zacisk lub zeszło powietrze. Proponuję sprawdzić ciśnienie, ewentualnie zamienić koła(nie opony ale całe koła) prawe na lewe i odwrotnie. Przy okazji jak bella na podnośniku to próba oporów toczenia.
-
3 tygodnie stała ale teraz jezdze regularnie. Od czasow postoju zrobilem na niej 800km i problem nie minął a cisnienie jest ok bo wczoraj sprawdzalem. Pozostała mi zamiana koł a jak to nie pomoze to moze dam ponownie do wywazenia, co myslisz?
-
Myślę, że najwyższy czas podjechać do wulkanizatora, u którego wymieniłeś opony :D