AR 147 1.9 JTD 115KM, 2001, 5 drzwiowa bestia :D - Usterki
Mam kilka usterek, część z nich była wałkowana na forum ale bez skutecznie nie udało mi się znaleźć sensownego rozwiązania, dlatego podrzucam info może znajdzie się jakaś dobra duszyczka :) Na wstępnie bezpieczniki wszystkie śmigają jak mało, które :)
1. Drzwi tylne lewe, po otworzeniu beli pilotem drzwi są zablokowane. Po otwarciu od środka, zamykam i otwieram drzwi bez problemu. Rozbierałem klamkę i tu jest wszystko ok, gdzie szukać przyczyny ?
2. Dla równowagi drzwi po prawej stronie, przy otwieraniu słychać głośny stuk, pierwszy przy otwarciu na 20% drugi przy otwarciu na jakieś 40%, z oceny wizualnej drzwi nie są puknięte, nie opadły, mocowanie proste i nie wiem na co patrzeć jakieś sugestie?
3. Komp wyrzuca komunikat o postojówkach (przeczytałem bardzo dużą ilość wątków na forum jest ich naprawdę sporo, sam kiedyś zakładałem), ale w dalszym ciągu problem nie został rozwiązany.
- Zakładając oryginalne postojówki, elektryka wariuje, postojówki świecą jak stroboskopy lub inne dziwne służby mundurowe :) deska rozdzielcza świeci na wszystkie dostępne kolory a to nie święta :) Jak wrzucę postojówki np. ledowe canbus (testowałem kilka) to z kolei świeci się cały czas komunikat o braku postojówek. Gdzie może być błąd co sprawdzić, na co zwrócić uwagę ?? Ewentualnie czy macie faktycznie sprawdzone "jakieś" żarówki, któ®e warto wypróbować a nie tylko "słyszeliście" że są ok.
4. Zapalił się komunikat o AIRBAG, przewiduje, że to taśma od AIRBAGU, nie wymieniałem jeszcze tego sam, czy przy wymianie poduszka może wystrzelić, czy też po prostu zmienia się płytkę i koniec tematu.
5. Czy ktoś kiedyś spotkał się z mapami CD europa / polska, do tej wersji belli?
6. Ostatnie na deser, EGR zaślepiony 100%, czasem przy prędkości 150 wyrzuca błąd EGR, noga z gazu ponowne naciśnięcie znika i polawaia się przy 155, 160, 165 dalej nie próbowałem :) czy jakieś obejście tego ?
Dzięki z góry za info