-
Termostat i nie tylko
Witam , moja alfa romeo gt 1.9 (150km) nie dogrzewa się , więc wydaje mi się że to wina termostatu. Czy ten termostat nadaje się do niej ? (nie mogę dodać linku , nie mam 10 postów :( , proszę o odpowiedzi , wyślę na pw link ) :)
Ps. Po czym poznać że to termostat padł a nie czujnik cieczy chłodzącej ? Pozdrawiam
-
Np po wężach od chłodnicy, zagrzane auto powinno mieć górny i dolny waż gorący. To oznacza ze termostat się otwiera lub jest otwarty (zacięty). Ogólnie ten silnik wydziela bardzo mało ciepła wiec zima jest trudno złapać temperaturę robocza. W lecie powinien się zagrzać bez problemu.
Odpal zimne auto i sprawdzaj węże i chłodnie. Jak szybko łapie temperaturę to wiesz ze masz zacięty termostat.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Okk dzięki. Tak jak mówiłeś , termostat do wymiany
-
https://allegro.pl/termostat-alfa-ro...038859078.html
Ja bralem od tego kolesia za 160 jeszcze byl pare msc temu. Oryginał w ladnym kartoniku behra przyszedl :)
-
A co sądzicie o termostacie Calorstat by Vernet TH6882.88J?
-
Kupiłem raz vernet to po 6 miesiącach się rozszczelnił. Na Alfie nie warto oszczędzać:) Behr to zdecydowanie optymalny wybór.
-
ja na vernecie już 3 rok jeżdżę i nic się nie dzieje. Więc albo ja dorwałem taki dobry albo ty trafiłeś jakiś wadliwy.
-
Ja mam behr od roku i jest ok.
-
Podeslalem Ci behra , który szedł na pierwszy montaż w gt. Nie ma co sie zastanowiac , jak w aucie behr sie zepsul po 280kkm :)
-
Dzieki wielkie , postawiłem na Behra i mam nadzieje że sie nie zawiodę . Dzieki pozdrawiam.