-
Wymiana świec - świecy?
Witam!
Szukałem, i nie ma..
Jak wymienić świece u mnie? Trzeba by mi było pokazać gdzie one w ogóle są, bo jak wiadomo jestem laik, a po drugie jakich kluczy trzeba użyć "po drodze" i do wykręcenia samej świecy. Na koniec jakie świece do mojego silnika by były dobre - cena/jakość.
Proszę o odpowiedź bo nie mogę znaleźć nic w tym temacie, chodzi mi głównie o fotki.
-
prosze o usunięcie moje posta, nie doczytałem i wstawiłem błedne informacje
Pzdr
-
Oryginalnie miałeś założone swiece BERU i takie zakładaj. A i jedź lepiej do warsztatu bo wymiana świec w JTD to nie taka prosta sprawa. Wymienia się dopiero jak się któraś spali.
-
Czy mi się spaliła - to nie wiem. Miałem taką sytuacje:
Odpaliłem samochód normalnie, czekając aż świeca przy zapalaniu zgaśnie, odpaliłem, wyjechałem z garażu, wysiadłem zamknąć bramę później tak się spieszyłem że puściłem za szybko sprzęgło, samochód się zadusił. Zapaliłem jeszcze raz tylko że od razu, na szybko - jak benzynę. W tym momencie świeca zaczęła migać, migała przez kilkadziesiąt sekund i zgasła. Od tamtego momentu przez 8-10 zapaleń było to samo, dzisiaj za to problem ustąpił, nic nie migało. Dodam tylko że samochód palił i jeździł normalnie każdego dnia.
-
Bo do jazdy te świece nic nie mają. Prawdopodobnie jest któras spalona, albo przekaźnik grzania jest uszkodzony. Nie warto zwlekać z wymianą bo taką spalona swiecę trudno wykręcić i może się ukręcic i zostać w głowicy...