-
Wymiana silnika
Witam i pozdrawiam i odrazu pytam.
Wymieniłem rozrząd po utracie kilku zębów w poprzednim pasku. Przełożyłem tłok z innego motoru bo tu jeden ucierpiał. Auto nie żyje, łapie ciśnienie oleju, kręci , kontrolki gasną ale ani nie pyrknie (motor AR67601).
-
Ciężko cokolwiek wywnioskować po Twoim twoim poście. Co było robione dokładnie? Co się stało po zerwaniu zębów? Ciężko odpowiedzieć na posta w którym nie ma żadnych szczegółów.
-
Wymieniłem kompletny rozrząd (pompa wody, napinacz, koło). Po zdjęciu głowicy okazało się ze ocalały 4 zawory a jeden tłok do wymiany. Z silnika który miałem przełożyłem tłok i zawory i tyle. Rozrzą napewno ustawiony jest okej bo sprawdzane było przyrządami . A auto ma sekwencje gazuale to tu nie gra roli. Przy pierwszej próbie jakby cos tam chciał a teraz juz dupa zbita . Ciśnienie ma , paliwo było czuć (pompe słychać)
-
A które koło było wymienione. Może przy uderzeniu zaworów o tłok doszło do scięcia i przestawienia dolnego koła rozrządu, a wtedy ustawiając rozrząd na znak i przymiary bedzie ok a w rzeczywistości rozrzad bedzie przestawiony.