-
Dobór części - jak?
Witam,
Mam takie pytanie..
Będę potrzebował zakupić kilka części do Giulii, ale póki co nie mam do niej dostępu, a tym samym do części, które będą wymieniane.
Tym samym nie wiem jakie mają nr katalogowe, a i pewnie nie na każdej części je odnajdę.
Odnalazłem działającego ePER`a, ale z tego co się zorientowałem są tam elementy, które różną się nr katalogowym, ale "na oko" nie różnią się wyglądem i opisem i zwyczajnie nie wiem która z części będzie prawidłowa.
Czy istnieje gdzieś, jakiś katalog tych części z dokładniejszymi opisami i/lub z dobrymi, kolorowymi zdjęciami, dzięki czemu szanse na odnalezienie właściwej części będą większe?
Aha jeszcze drugie pytanie - jakaś firma w PL specjalizująca się w częściach do AR?
Pozdrawiam
Rafał
-
Wszelkie sklepy bazują na ePer, a że Giulia to nie jest popularne auto, może nie być łatwo.
Pytałeś w ASO? Zgłoś się do nich po wycenę, na papierze dostaniesz numery części.
Ew. opisz problem dokładniej tutaj, sporo ludzi tu zagląda i ktoś może być w stanie pomóc.
-
OK, w miarę ogarnąłem ePER`a i większość nr mam, ale jest kilka niewiadomych, np. czym się różni lampa o nr 50543787 od 50548559?
-
Wg ePer 50548559 to produkt poprawiony, nowszy. Jeśli drugą masz całą to weź z tej samej serii.
- - - Updated - - -
PS. I tak się postarali, ePer dla Giulii jest o niebo bardziej przejrzysty od wersji dla 159 chociażby.
-
Ale już kiedy poprawili, to nie wiadomo?
Nie wiedząc jaki jest u mnie nr, to do końca nie mam pewności, czy mam starszy model.
-
-
To gdzieś pisze? Bo ja tam nie odnajduję takiej info...tylko przy OBU mam podane 12.05
-
Gdy klikniesz w numer przedmiotu, następnie klikasz w rozwijane menu mniej więcej na środku okienka.