-
Problem z DPF
Siemka, potrzebuję Waszej pomocy, bo czeka mnie duży koszt. Muszę kupić nowy DPF, bo mój się zapchał czy coś i nie da rady go już wypalić. Ale słyszałam o opcji regeneracji i czyszczenia filtrów dpf, jak myślicie czy zregenerowany dpf będzie działał jak trzeba czy jednak lepiej wydać więcej kasy na nowy?
-
wyciągasz dpf i zalewasz wodą. wypłukujesz syf. możesz zalewać środkami do czyszczenia dpf i znowu wodą. godzina walki i masz jak nowy. na koniec możesz odpalić wypalanie dpf aby zobaczyć róznicę ciśnień. nowy ma 0.2 u ciebie będzie po dobrym czyszczeniu max0.3
-
a próbowałaś mocniejszych preparatów do czyszczenia dpf - np. Archoil AR 6500 czy Archoil AR 6400-D MAX , zwłaszcza ten pierwszy dobry na powazne problemy - w hardkorowej dawce, np podwójna na 25 litrów paliwa) ,.
w zasadzie nie masz nic do stracenia , poza ewentualnie ceną tego preparatu, nie zaszkodzi a jak nie da rady to i tak oddasz do czyszczenia , a może się uda.
pozdro
-
Dpf do czyszczenia lub wypalenia servisowego, ale przede wszystkim wyeliminuj coś co zatkało dpf.