-
Naprawa sterownika ECU
Witam serdecznie,
Podczas jazdy wywaliło mi wszytkie chyba możliwe po czym auto zgasło, nie szło odpalić, kręcił, ale bez zapłonu. Mrugający check i falujące ciśnienie na wskaźniku turbo. Mechanik zdiagnozował uszkodzony sterownik komputera (niby coś już było grzbane, widział luty i źle został zabezpieczony, piasek i wilgoć w obudowie. I tu pojawia się moje pytanie, czy kojarzy ktoś jakiegos magika, bądź warsztat w Poznaniu, który zajmuje się naprawą sterowników i byłby godny polecenia, ile orientacyjnie może osztować taka usługa i w najgorszym przypadku jaka jest cena nowego komponentu
Z góry dziękuje za odp
Pozdrawiam
Damian
-
Cena nowego idzie w tysiące. Kup używany i nie baw się w naprawy swojego.
-
Tylko używka, zaprogramować wtryski i immo.
-
Orientujecie sie ile cała zabawa moze kosztowac? tj. uzywka komp (chyba kolo 5 stowek, ale nie jestem pewien) i programowanie immo oraz wtrysków?
-
Zadzwoń do jakiegoś chip tunera bądź firmy zajmującej się serwisem elektroniki samochodowej to będziesz wiedział.
Kodowanie wtryskiwaczy możesz ogarnąć sam jeśli masz interfejs KKL i pełną wersję MES.
-
@sdero ogarnie Ci to bez problemu. Wystarczy pewnie wyslac mu sterownik w celu wyzerowania Immo. Reszte robisz sam po podlaczeniu sterownika do auta, sam uczy sie nowego kluczyka jak go wlozysz w stacyjke. Wtryski programujesz jak kolega wyzej napisal i wszystko chula.