-
Hamulce Alfa GT
Witam , chciałbym zapytać z jakiej firmy polecacie zakupić mi tarcze i klocki do mojej GT , to moja pierwsza przygoda z Alfa dlatego wole zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych użytkowników , przy okazji chciałbym zapytać po ile powietrza pompujecie do opon ponieważ poprzedni właściciel zerwa karteczkę , Alfa stoi na 18 , opony 225/40 . Z góry dziękuje i pozdrawiam !
-
http://dukiewicz.pl/src/instrukcje/alfa_romeo/GT.pdf
na stronie 279 masz podane ciśnienia.
A co do hamulców, to do normalnej jazdy cokolwiek weźmiesz ze sprawdzonych producentów (ATE,TRW,Textar,Brembo itd.), to będzie ok.
-
Okej dzięki wielkie za odpowiedz ! :)
-
Ja od siebie moge jeszcze polecić zestawy mikody ;)
-
Od 3k km mam komplet (tarcze i klocki) ATE z przodu i nie ma problemów. Na dniach montuję ATE komplet na tył. ATE ma ponoć mniejszą tendencję do rdzewienia niż Brembo.
O Mikodzie z ostatnich lat widziałem sporo negatywnych opinii (~połowa chwali, bo tanie, ~połowa krytykuje, bo piszczą lub wykrzywiają się po czasie).
-
Nic nowego w temacie nie wniose ale po tym jak z tylu skończyły się tarcze wpadł komplet z trw. Jezdzi od nie wiem kiedy i nie wiem ile tysiecy już ma za sobą ale spisują się świetnie. Do przodu jeżeli już to tak jak wyżej: Brembo, Trw, Bosh, Ate, textar.
-
Ja wymieniałem 3 dni temu cały komplet, bo przy zdjęciu zacisków do malowania proszkowego okazało się, że muss.
Za 4 tarcze (chyba Brembo) o numerach 09.49392, 08.78612 oraz klocki hamulcowe do tego D70091 oraz D72131 dałem 700zł.
Czy polecam - jeszcze nie wiem - bo przejechanych może z 30km tylko.