-
Pilot/kluczyk AR 156 FL
Cześć,
Jak wygląda sprawa z dorabianiem kluczyków do AR 156FL?
Niestety posiadam tylko jeden kluczyk i to bez pilota. Chciałbym zorganizować sobie drugi kluczyk z pilotem.
Posiadam kartę z kodem, zakodowałbym sobie sam, tylko nie wiem od czego zacząć?
-
Jeśli da ci się kupić używany kluczyk z bebechami to kodowanie klucza w aso w sumie niewiele kosztuje (jakiś czas temu było 100-150).
Masz kartę więc o tyle łatwiej. Samą obudowę elektroniki można wymienić za ~40 (some assembly required).
Kluczyk z elektroniką w ASO to już spore koszty (było ~700).
Albo idziesz drogą małego oporu i kupujesz sterownik z osobnym pilotem, sterowanie w alfie jest masą więc o ile pamiętem trzeba się wpiąc w 4 kable (zasilanie, masa, otwarcie, zamknięcie). No ale to nie wygląda wtedy tak cool :).
-
Sterowanie dodatkowym pilotem odpada, chciałbym, żeby to było dobrze zrobione.
Czyli co? wystarczy, ze kupię gdzieś używany kluczyk z elektroniką i da się to przerobić pod moje immo? a co z grotem?
-
156 są dwa kody. Jeden PIN do immo, drugi do kodowania pilotów. Powodzenia z uzyskaniem tego drugiego np. z ASO :)
W 156 FL możliwe jest tylko skopiowanie transpondera a nie wygenerowanie nowego.
Jak masz już pastylkę to zostaje Ci docięcie grota oraz programowanie pilota.
Większość rzeczy zrobisz w warsztacie który się trudni dorabianiem kluczy. Z tego co się orientuję niezbyt im się chce bawić w piloty. Jak coś to da się na 100% bo robiłem ;)
-
156 są dwa kody. Jeden PIN do immo, drugi do kodowania pilotów. Powodzenia z uzyskaniem tego drugiego np. z ASO :)
W 156 FL możliwe jest tylko skopiowanie transpondera a nie wygenerowanie nowego.
Jak masz już pastylkę to zostaje Ci docięcie grota oraz programowanie pilota.
Większość rzeczy zrobisz w warsztacie który się trudni dorabianiem kluczy. Z tego co się orientuję niezbyt im się chce bawić w piloty. Jak coś to da się na 100% bo robiłem ;)