-
6 załącznik(i)
Oryginał czy oszustwo ?
Kupiłem wysprzęglik, opisywany jako 100% OEM jednak po otwarciu paczki zdziwienie bo nie ma oznaczeń FPT - Fiat Power Train zaś jest FTE. I teraz mam pytanie do znawców, którzy mieli w ręcę oryginalny wysprzęglik czy na nim są były oznaczenia FPT i czy tak wygląda oryginał. Osobiście na 99,9 % obstawiam że ten który mam to podróba, bo nawet jak jest oznaczenie producenta to i tak nanoszony jest nadruk FPT i wiadomo że to oryginał.
Załącznik 250971Załącznik 250972Załącznik 250973Załącznik 250974Załącznik 250975Załącznik 250970
Wiem ile kosztuje oryginał ponad 2000 zł, ten kosztował 340 zł opisywany jako NOWY, 100% ORYGINALNY pochodzący z autoryzowanych serwisów.
-
Na oryginalnym wysprzęgliku, który wymieniłem z 2.0 JTDm też jest oznaczenie GM i FTEhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/10/63.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/10/64.jpg
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
-
Może być z oficjalnej dystrybucji. Kiedyś kupiłem ori piastę w ASO. I w pudełku ricambi była piasta SNR bez oznaczeń ricambi.
-
Wysprzęglik jest do skrzyni M32 czyli oplowska. I masz oznaczenie GM na niej. Jest to oryginał oplowski do tej skrzynii. FIAT ich nie robi.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
FTE to jest marka należąca do koncernu Valeo wiec po prostu masz wysprzeglik FTE ZA34029A1 w kartoniku Ricambi co wcale nie oznacza, ze to podróba ale równie dobrze mogłeś kupić LUKa albo Valeo i to ponizej 300zł ;)
-
A tak poza konkursem ,czy Ricambi to jest nazwa producenta ? Po włosku "ricambi originali" znaczy oryginalna część zamienna. Przychodzą do mnie do firmy błotniki produkowane w Luksemburgu do Iveco i mają właśnie napis "ricambi originali".
-
Nie, to znaczy właśnie tylko "Oryginalna Cześć", którą produkować może ktokolwiek ale sprzedaje ją FCA.
-
Napisałem jeszcze do ASO, może odpowiedzą. Jeśli to faktycznie oryginał GM do oplowskiej/fiatowskiej skrzyni to zostawiam i montuję. Kupiłem sprzęgło oryginalne , pudełko charakterystyczne Ricambi Originali, w środku docisk i tarcza Valeo ale także posiadają oznaczenia Fiat Power Train.
-
ASO także potwierdziło że 100% oryginał , FTE / GM jest dostawcą na pierwszy montaż.