-
przekaźnik migaczy ?
koledzy proszę znowu o pomoc jaki powinien być przekaźnik do migaczy ,chodzi o symbol .Dwa dni temu jechałem Alfą do miasta na zakupy i przestały działać migaczy tylko jakiś dziwny dźwięk wydobywający się z pod deski . w skrzynce z bezpiecznikami i przekaźnikami w miejscu od migaczy jest puste miejsce .Rozebrałem deskę pod kierownicą i tam także są przekaźniki i jeden z nich przy włączonych migaczach zaczyna piszczeć ,podmieniłem na drugi podobno dobry i to samo .poproszę o symbol jaki przekaźnik powinien znajdować się w skrzynce z bezpiecznikami i jaki pod deską ?
-
w mojej byłej 145 też głupiał prawy kierunkowskaz - przestawał świecić przedni prawy. Podczas sygnalizacji zamykania samochodu świecił, nie świecił tylny. U mnie winne było jakieś zwarcie na kablach dochodzących do skrzynki bezpieczników. Kilka ruchów z kabelkami przy skrzynce - problem ustępował. Nigdy nie rozkminiłem gdzie tkwił problem, samochód został sprzedany.
-
Przekaźnik jest jeden - pod deską rozdzielczą. Nie mogę dodać linka, ale poszukaj w pewnym serwisie aukcyjnym. jest nowy za 97 zł.
-
Alfa zrobiona ,wymienilem przekaznik i wszystko dziala ,
-
Znowu problem z migaczami ,wymiana przekaznika nic nie daje gdzie szukac przyczyny ,prosze o pomoc
-
Kierunkowskazy nie mają przekaźnika. Jest tam tylko przerywacz.
Opisz co się dzieje po włączeniu awaryjnych i kierunkowskazów.