Witam Mam pytanko jakie były seryjnie montowane głośniki (moc i firma) montowane w 155 bo u mnie ich nie było jak kupiłem a ciekawość mnie żrzera :):P
Printable View
Witam Mam pytanko jakie były seryjnie montowane głośniki (moc i firma) montowane w 155 bo u mnie ich nie było jak kupiłem a ciekawość mnie żrzera :):P
Akurat ostatnio wymieniałem z tyłu, więc nawet mogę Tobie pokazać co tam dokładnie jest na odwrocie napisane. Jaka firma je robiła - tego nie wiem, ale gdyby nie to że cewke miałem walniętą to bym ich nie wymieniał. Te z przodu są całe i zdrowe i bardzo dobrze grają mimo tylu lat. Do radia bez wzmacniacza są wystarczająco mocne ;)
Tutaj link do zdjęcia: http://i29.tinypic.com/14wyp8w.jpg
W mojej Belluni były głośniki "no name", srednica magnesu dość znaczna, głośnik typu woofer oraz z boku maskownicy są małe syczki i jest to fabryka. Gdyby nie przytarte cewki podejrzewam, że do dziś by grały zadowalająco.
ja wyciagałem z tego co pamiętam fimy nie były, było wprawdzie napisane Alfa Romeo na naklejce
ale wszystkie wymieniłem na Alpine, rewelki nie ma, ale można słuchać troche głósniej
Chyba Philips-a były montowane fabrycznie
imo byly dosyc slabe, a brzmienie bardzo kartonowe.. rok temu je wymienilem na inne.. moze ktos chce kompleci 4 sztuk? ;)
Kiedys szukałem jakiś informacji w necie na ich temat ale nic nie udalo mi się znaleźć. Byłem ciekawy parametrow podobnie jak Ty i nadal jestem ciekawy :)