-
Problem z temperaturą
Witam, od wymiany rozrzadu obserwuje problem z nagrzewaniem sie plynu w ukladzie. Wczesniej caly czas bylo to 90stopni. Teraz w trasie mam okolo 80 i czasem spada. Dzis wracajac z pracy przy okolo 70 stopniach sprawdzilem waz od 2 obiegu i byl zimny. Pozostale byly cieple. Auto dogrzalo w miescie do 90 stopni i taka temperature utrzymalo na parkingu. Waz byl juz wtedy goracy czyli nie wskazuje to na termostat - chyba.. Mial ktos podobnie?
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
-
U mnie to byl termostat XD. W korku się dogrzewał, przy szybkiej jeździe tez, ale wystarczyło zejść z obrotami, albo chwile na luzie się potoczyc i od razu temp. spadała do 80 stC :)... Także termostat ;)...
Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka
-
Sprawdź też w trasie, mając rozgrzany silnik i jedź na niższych obrotach (poniżej 2000) i jeśli temperatura będzie spadała, a po dodaniu obrotów wzrastała, to moim zdaniem termostat do wymiany. Lepiej to zrobić przy stosunkowo niskiej temperaturze zewnętrznej szybciej to zaobserwujesz. W moim przypadku termostat dokładnie tak się zachowywał, a po wymianie wskazówka stoi stabilnie na 90*.