-
Dwumasa??
KOledzy 3 miesiące temu mechanik wymianiał sprzęgło wraz z wysprzeglikiem i pompą sprzęgła. Niestety ostatnio zauważyłem iż chyba to koniec dwumasy. Objawy są takie iż przy włączaniu 1 biegu auta ruszą niepłynnie tylko z drganiami dodatkowo spore drgania na postoju mimo wymiany wszystkich poduszek silnika. Czy to objawy dwumasy czy coś innego???
-
Z poduszkami to jest różnie ja wymieniłem poduszkę na nowy średniej półki i było gorzej niż na używanej Ori ...a jak auto zachowuje się przy gaszeniu ?
Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka
-
Generalnie dobrze gaśnie a to dlatego iż mam klapę gaszącą. NIe słychać aż tak. Mechanik jak sprzegło wymieniał też powiedział że dwumasa jest w idealnym stanie. Najgorsze jest ruszanie. O ile biegi wchodzą dobrze to już jak puszczam sprzęgło to ruszam z dużymi drganiami i na postoju też są drgania. Po rozgrzaniu chyba są mniejsze....
-
Mam identycznie i wydaje mi się że może to być wina wtryskiwacza.
-
Jestem umówiony z mechanikiem na wtorek.Powiem by sprawdził poduszki silnika oraz wtryskiwacze. Ale wtryskiwacze są winne temu że auto drga na wolnych?
-
Mogą być winne, podczas ruszenia obroty znacznie spadają co potęguje drgania. Taka jest możliwa teoria, ja mam identycznie jak ty w tym tygodniu mam zamiar sprawdzić wtryskiwacze. Auto zdrowo przyśpiesza i jakoś specjalnie nie kopci. Na zimnym silniku jest wyraźnie słabsze (zaraz rano po odpaleniu).
-
A sprawdze jak się obroty zachowują podczas ruszania.........Ja znów mam problem na odpaleniu na zimnym.....Muszę bardzo długo kręcić...
P.S Tylko Kolego napisz jak wyszło po sprawdzeniu wtryskiwaczy...
-
I jak kolego, wiadomo juz co to było?
Mam identyczny problem, 5000 km temu robione bylo sprzęgło z dwumasem valeo i okropnie trzęsie całą budą przy ruszaniu, jazda w korku to jakaś udręka...