Witam.
Problem z panelem klimy. Zawiesza sie przycisk dolnego nawiewu od kierowcy. Albo nie da sie go wylaczyc, albo wlaczyc. Raz na 100 razy sie odblokuje. Ktoś coś ?
Printable View
Witam.
Problem z panelem klimy. Zawiesza sie przycisk dolnego nawiewu od kierowcy. Albo nie da sie go wylaczyc, albo wlaczyc. Raz na 100 razy sie odblokuje. Ktoś coś ?
Rozebrać i przemyć preparatem do czyszczenia styków
Witam serdecznie!
Mam dokładnie ten sam problem co kolega czerwcowy0520, czy udało Ci się z tym uporać? Pomogło przeczyszczanie styków? Przy okazji jako laik i rozpoczynający przygodę z Alfą dopytam, Takumi czy w tym przypadku konieczne jest rozebranie panelu klimy i przeczyszczenie styków na płycie? A jeśli tak to czy dla wyjęcia panelu klimy trzeba rozmontować centralną konsolę?
Z góry wielkie dzięki!
u mnie tez jeden przycisk nie działa - na nogi od strony pasażera. Włącza sie tylko gdy włączę pełne grzanie na full. Wtedy świeci na dół na nogi.
Druga rzecz - czy w polifcie, gdy zmieniam temperaturę pokrętłem kierowcy, czy nie powinna sie tez zmieniac temperatura pasażera? W przedlifcie chyba tak miałem jesli dobrze pamiętam i na pewno tak mam w 147...
Jest na to jakas rada?
Przytrzymaj dłużej przycisk AUTO.
No dałem Ci odpowiedź na pytanie jak zrobić, aby obie strefy regulować za pomocą jednego pokrętła.
tak, dzięki! Juz sprawdziłem :) Działa...
Koledzy spokojnie. Znalazłem gdzieś na grupie FB rozwiązanie, które jest proste i wręcz śmieszne zarazem :) Żadne rozbierania i tego typu rzeczy...od kierowcy jeśli chcecie włączyć strzałkę w dół czyli nawiew na stopy i macie z tym problem, wystarczy naciskać przycisk bardziej po prawej stronie...wiem jak to brzmi ale działa, serio :)