-
Rozmiar felg stalowych
Cześć,
Orientuje się ktoś może czy pasują felgi 6,5J ET 41 w 1.4 Multiair?
W książce dedykowany rozmiar to 7,0J ET 41
Ponoć 6,5J pasują ale moje wątpliwości biorą się z powodu takiego, że zakładałem 6.5J ET 37 i miałem minimalna odległość od zacisków, a biorąc pod uwagę, że muszę wymienić klocki to nie ma opcji żeby mi się później to pomieściło ;/ ...
-
To nie kwestia multiair tylko klocków Brembo. Piszemy o oryginalnych felgach czy o jakiś z podobnymi parametrami?
-
W silnikach 1.4 170 koni seryjnie były montowane zaciski Brembo? Chce kupić felgi z innego samochodu 5x110 6.5J ET41 i mam wątpliwości czy sama różnica ET jest decydująca czy 0.5J szerokości ma wpływ?
-
stalowe felgi do Alfy pasują słabo, weź kup sobie ładne alusy i w jakimś sensorwniejszym rozmiarze - na zimę np 17
-
Też o tym myślałem ale odpuściłem. Nie były seryjnie ale weź pod uwagę czy masz brembo czy nie przy zakupie felg
-
nie wiem jak w Giulietcie, ale w 159 nawet na zaciskach jednotłoczkowych, był problem z innymi stalowymi felgami niż or 16" - ludzi kusiło że felgi do opla o 0.5" węższe są za połowę ceny i kupowali a potem okazywało się że nie pasują. z alu tez może być problem z dopasowaniem, a szczególnie jak zaciski są brembo (bo wtedy chyba od 17" w góre i tylko ori bez ryzyka, albo dystans).
-
Ja znalazłem stalowe 17 od jeppa renegate ale nie mierzyłem ich ostatecznie
-
Kup sobie alu maki 16-ki. Bardzo ładnie pasują.
-
Ja mam letnie 18- tki a zimowe 16-tki, chyba jakieś zamienniki i powiem że nawet przy klasycznych zaciskach z przodu między felgą a zaciskiem jest na tyle ciasno że złe naklejenie ciężarka może powodować obcieranie.
-
Niby dlaczego ma być ciasno przy tym samym ET co oryginał?