Witam,
Panowie mam uszkodzony czujnik ABS. Kupiłem, założyłem i zgasła kontrolka ABS. Przejechałem jakieś 5 metów i znowu się zaświeciła. Zakładając że czujnik jest dobry powiedzcie mi co można sprawdzić ?
Printable View
Witam,
Panowie mam uszkodzony czujnik ABS. Kupiłem, założyłem i zgasła kontrolka ABS. Przejechałem jakieś 5 metów i znowu się zaświeciła. Zakładając że czujnik jest dobry powiedzcie mi co można sprawdzić ?
a jak wymieniles ten czujnik ? Ja mam pekniety i sklejony przewod od czujnika na przodzie i zastanawiam sie czy latwo go mozna wyciagnac:)
- program KWP71 , darmowy + interfejs VAG KKL + notebook lub podjechac na komputer.
już się udało, a więc tak:
- wymiana czujnika jest 'easy' jedynym trudnym etampem :) jest to iż trzeba wyciągać nadkole gdyż kabel idzie pod nim, trochę kręcenia reszta to już pikuś.
- podłączyłem tak jak powiedziałeś i był rzeczywiście błąd czujnika. (nieprawidłowa wartość). Okazało się iż jak jeździem kilka dni beż czujnika dostało sie tam trochę syfu. Sprężone powietrze czyni cuda.
Dzięki za posty.
mam podobny problem. Wczoraj kupiłem alfę 145, własciciel dwa dni temu wymienił uszkodzony czujnik absu i kontrolka sie nie palila. Ale jak przejechalem 100km zaczeła sie swiecic na nowo. Co zrobic?