-
drgania od 120km/h
SIEMANKO!!!mam teki problem... pare dni temu wymienialem sprezyny(monroe),tuleje na wachaczach,koncowki drazkow(febi),koncowki stabilizatora(febi),gumy stabilizatora,oponki... no i teraz od 120 km/h czuje dosc silne drgania (w kierownicy i w sumie cale auto drzy!!!)macie moze pomysl co to moze byc!?!? nie wiem czy to moze miec z tym cos wspolnego ale jak odkrecalem kolo to zauwazylem ze w jednej szpilce jest gwint zjechany(prawe przednie kolo)POZDRAWIAM:)
-
a geometrię kół robiłeś bo po wymianie koncówek to oblig
-
u mnie na kołach letnich drgania występują po przekroczeniu 120 km/h i jest to spowodowane źle wyważonymi kołami lub ewentualnie są już mocno pogięte -natomiast na zimówkach drgania nie wystepują w ogóle, tak więc sprawdź koła..
-
Mi tak drgało, pojechałem wyważyć koła i przestało.
-
soryyyyyyy zapomnialem dodac ze geometria oczywiscie po wszystkim zrobiona!!!!!!!!!!!!!!felgi...nowe MOMO!!!naprawde nie mam pojecia co to moze byc!!!!!!
-
silne drżenie na kierownicy to efekt nieregularnego zużycia ogumienia lub niewłaściwego wyważenia kół, przy nieregularnym zużyciu ogumienia dochodzi jeszcze "świst" opon czym szybciej to tym głośniej
-
nie koniecznie wina może leżeć w wyważeniu koła, problem może być w samej oponie
-
WITAM!!!mieliscie w wiekszosci racje...okazalo sie ze oponki ALE TYL!!!jak byscie na nie spojrzeli tak jak autko na nich stoi to powiedzielibyscie ze noweczki!jednak od wewnetrznej strony na jednej byly trzy dosc duze wybrzuszenia!!!wymienilem i jest wyczekiwany komforcik!!!
DZIEKI!!!POOOOZDRO!!!!:)