-
Belki do STELVIO
Przymierzam się do zakupu belek. Posiadam wersje z relingami.
Zastanawiam się jaki bagażnik dobrać. W tych relingach są otwory montażowe z gwintem
i może są jakieś dedykowane belgi do nich. W necie na razie nie ma za wiele opcji dedykowanych...
Polecacie coś ?
-
Ja kupiłem Thule wingbar Edge Black , ma niski profil.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
-
1 załącznik(i)
-
1 załącznik(i)
Thule Wingbar Edge pasują idealnie, a dla wersji B-tech najlepiej w wersji czarnej.
Do tego można skompletować np. uchwyty rowerowe Thule ProRide 598.
Całość Do 90km/h całkiem znośnie.
Załącznik 257731
-
Drodzy
Ja mam wersje bez relingow i ze szklanym dachem.
Nasuwa ni się kilka pytań
- czy ktoś z Was ma bagażnik dachowy w powyższej konfiguracji ?
- jakie macie bagażniki ? Poza wspomnianym thule rozważam tez Whispbar https://allegro.pl/oferta/bagaznik-n...017-7697516419
Whispbar jet reklamowany jako bardzo cichy i to mnie zachęca
Ew taurus (tańszy ale nie mam linku)
Czy macie doświadczenia z powyższymi ?
Dzieki
JS
-
Panowie, odświeżam temat. Zainteresowałem się belkami Yakima. Nieco tańsze niż Thule, na pewno cichsze no i czarne kosztuja tyle samo co srebrne. Tyle, że podobno sa dość szerokie i nie wszystkie boxy można załadować. Czy ktoś je testował i może podzielić się doświadczeniami?
Ja obecnie mam te "alfowskie", które wynegocjowałem przy zakupie, ale są bardzo głośne i konstrukcja stopek jest taka, że wyglądają na strasznie wysokie. W rzeczywistości jakieś 2 cm wyżej niż Thule/Yakima..
-
To ja też się dołączę. Czy ktoś jeździ z boxem Stelvio bez relingów? Czy bagażnik nie uszkadza lakieru/blachy? Czy może lepiej doinstalować relingi? Mam lekką zagwozdkę.
-
Nie mam relingów, kupiłem Yakimy, boxa jeszcze nie woziłem, ale rowery tak. I lakieru nie poniszczyło.
-
A jak ta yakima się zachowuje, rzeczywiście taka cicha? I czy nie było problemu z montażem boxa? One są dość szerokie..
-
Mam yakima bez relingow
- montaż zajmuje 40 m i za każdym razem strzela mnie ch
- nie zauważyłem jakiejś extra cichości tych relingow - choć nie mam porównania na stelvio
- Boxy raczej wchodzą bez problemu
- NAJGORSZE - przy montażu pojawiły mi się drobne wgniecenia na dachu (widocznie za mocna odkręciłem) nie polecam rozwiązania bez relingow !! W poprzednim aucie z relingami montowałem w 5 minut i nie było problemu z wgnieceniani
W efekcie unikam jak mogę montażu bagażnika - wiec nie spełnia oczekiwań