-
Tłumik do 2,5 TD
Witam Serdecznie.
Mam pytanie do wszystkich użytkowników AR155 z silnikiem 2,5 TD. Czy ktoś z Was wymieniał już układ wydechowy w Waszej Alfuni. Z tego co sprawdzałem to tylko BOSAL produkuję ten model tłumika, ale jego cena jest troszkę odstraszająca: 720 PLN. Znajomy mechanik doradził mi założenie tłumika od Fiata Marea 2,4 lub Fiata Tempry 1,9 . Bardzo podobne tłumiki a i ceny przystępne, okolice 150 PLN. Może ktoś z Was ma Ar155 z 1,9 TD?? Jestem ciekaw jaka jest średnica rury w wydehu. U mnie jest to 60 mm.
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne pomysły...
-
Ja mam Alfe 155 2,5 V6. średnica rury jaka dochodzi do tłumika końcowego do 46mm i również taka wychodzi. Końcówka wydechu oczywiście jest większa, ale to każdy może założyć sobie inna. Nie wiem czy w Twoim modelu silnika jak i w moim układ wydechowy bedzie taki sam. Jednak przesyłam linka do ogloszenia z ukladem wydechowym od mojej Alfy. Zobacz czy jest taki sam układ. No śednice rur mogą sie różnić
Układ wydechowy
-
Majkel, ale ja ma AR155 2,5 Turbo Diesel, i wydech różni się od wydechu 2,5 V6. Pojemność ta sama, ale układ wydechowy zupełnie inny. U mnie średnica rury dochodzącej do ostatniego tłumika to 60 mm. Pozdrowienia
-
u mnie w 1.9 średnica zewnętrzna rur wynosi z tego co pamiętam 54mm