-
1 załącznik(i)
Giulia - bezpiecznik
Załącznik 254023Może orientujecie się jak to jest z bezpiecznikami akumulatora w aucie z USA?
Samochód odpala bez problemu na kable podłączone z przodu, a z drobnymi problemami na kable z tyłu (na samym akumulatorze nie chce).
Przy akumulatorze jest bezpiecznik pirotechniczny, który wygląda IDENTYCZNIE jak ten z Audi:
https://allegro.pl/oferta/bezpieczni...519-7430798707
Mechanik powiedział, że to on jest winny i trzeba go wymienić.
Serwis natomiast nie ogarnia tematu, nie ma, ponoć w EU nie są takie stosowane i że jego uszkodzenie, to bardzo sporadyczne przypadki.
Ja sam też nie znalazłem takiego w ePerze - są tam natomiast pokazane 3 inne, których znów chyba u mnie nie ma (foto, poz. 7).
Co myślicie? Mechanik ma rację?
-
Bezpiecznik pirotechniczny jest dokładnie taki sam jak w Audi produkcji Autoliv. Jeżeli mechanik nie umie sprawdzić bezpiecznika to niech już dalej nie szuka bo może tylko zrobić więcej uszkodzeń. Męczenie samochodu poprzez odpalanie z kabli też mu dobrze nie robi. Możesz odkręcić wspomniany bezpiecznik i połączyć na stałe bez niego zasilanie.
-
Skoro nie działa znaczy że odpalił i trzeba go wymienić.
-
Ale generalnie działa jak każdy?
Czyli mogę sprawdzić czymkolwiek, zwyczajnie czy jest przepływ prądu z jednego końca na drugi i jak nie ma to do wymiany?
-
Działa jak każdy, "wyzwalany" jest tylko inaczej.