-
Alfa 166 2din
Witam wszystkich!
Chce zamontować radio 2din w swojej alfie, przeczytałem niemal wszystkie posty dotyczące montowania 2din w 166 i znam reakcje użytkowników, dlatego z góry proszę o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy. W końcu są gusta i guściki. Mianowicie chodzi mi o nawiew, z tego co czytałem to największy minus to brak wyświetlania ustawień nawiewu i to największy problem, widziałem różne pomysły dodatkowy wyświetlacz, zapamiętywanie ustawień na pamięć itp, a zastanawia mnie czy jest możliwe przeniesienie panelu sterowania nawiewem z innego modelu np 159, a nawet samochodu, czy ktoś próbował, albo czy w ogóle jest to możliwe.
-
W normalnych pieniądzach nie zrobisz tego. Nikt tego nie próbował. Odpuść [emoji2]
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
W nie normalnych pieniądzach dalej mnie to interesuje :D
-
Nikt tego nie robił. Nawet nie znalazłem w życiu nic na YT czy google. Nawet u ruskich. Żeby to zrobić to musisz rozgryźć kod/protokół komunikacji pomiędzy panelem a ICS. Przetworzyć to jakimś zbudowanym procesorem i wyrzucić na inny ekran. Jak znajdziesz kogoś kto w ogóle będzie się chciał tym zainteresować to tu napisz :sarcastic:
-
Jak znajdziesz magika to i tak w tysiące wyjdą. Szkoda marnować czasu.
Pisząc o radiu 2 din, masz na myśli stację multimedialną ? Co chcesz osiągnąć ?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
Zależy mi najbardziej na androidzie i stacji multimedialnej, większość czasu spędzam w aucie, często oglądałem filmy na telefonie/tablecie, muzyka jak leci to z telefonu i za razem męczące jest trzymanie telefonu (mam uchwyt, ale po próbowaniu w wszelakich miejscach, albo mało widać, albo zostaje opcja trzymania już nie wspomnę o tym jak ktoś akurat jedzie ze mną gdzieś i zajedziemy odpocząć.. Bateria w telefonie przy takim użytkowaniu dość szybko idzie co wiąże się z trzymaniem go niemal cały czas pod ładowarką co też mnie trochę denerwuje bo albo kabel gdzieś wisi albo o coś się zaczepi. Na 24h jakieś 18 spędzam w samochodzie średnio 4-5 razy dziennie stąd po prostu chce to zrobić dla własnej wygody. A zarazem chęć próbowania znaleźć sposób na to 2din w alfie, bo to jeden z nielicznych samochodów z którym jest problem, żeby zamontować 2din,a rocznik tego samochodu to 98-02, dlatego tym bardziej mnie dziwi, że nikt do teraz nie znalazł jeszcze sposobu na to. To moja pierwsza alfa, dlatego też nie wiem do końca co gdzie i jak, co jest do czego podpięte, za co który kabel odpowiada itp, ale lubię w wolnych chwilach się bawić, wcześniej miałem hondy, toyote, lancie, a nawet Peugeota i lubiłem właśnie próbować zrobić rzeczy, które inni odradzali, które po prostu wpadły mi do głowy, stąd chciałem się dowiedzieć czy ktoś coś próbował, bo zawsze to trochę czasu zaoszczędzonego :) Że mam drugą alfe w kawałkach, od najmniejszego drobiazgu to mogę próbować rzeźbić, próbować, nic na tym nie stracę, a zawsze byłoby dla mnie wygodniejsze.
- - - Updated - - -
Dlatego też mówiłem, nie interesują mnie odpowiedzi np odpuść itp, bo może czas poświęce, ale jak się uda to sama satysfakcja będzie więcej warta, a jeśli nie to oprócz czasu nic nie stracę, czasami jednak trzeba próbować :) Jeśli jest chodź 0.1% szansy to zawsze jakaś jest i tyle mi wystarczy :)
-
Zawsze można pójść w tym kierunku
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...019/01/238.jpg
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
-
Też czasem myślę o windzie z Volvo czy innego Audi i koniec myśli.
-
Jeżeli nie chcecie tracić nawiewów frontowych to winda pionowa wejdzie tylko zamiast nawiewu za schowkiem. I to niezbyt wysoka. Sprawdzałem :)
A danus chyba ma na stałe a nie chowane.
-
Tak jak pisałem Markowi, na razie chyba spróbuję wsadzić 1din z wysuwanym wyświetlaczem, że wysuwany wyświetlacz wysuwa się najpierw poziomo, a później pionowo to wypuszcze tylko wyświetlacz nad schowek, ładnie zabuduje go u góry, problem odległości rozwiązany, wysoko nie będzie odstawac bo jakieś 2cm, tylko górny schowek będzie praktycznie nie przydatny, ewentualnie zrobię ścianki grodzące. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)