-
problem z rozrusznikiem
Cześć,
W moim jtd mam problem z odpalaniem w niskich temp. Problem nie dotyczy silnik. Przekręcam kluczyk, silnik zakręci może raz coś zagrezgota i rozrusznik już w ogóle przestaje pracować.
Tak jest raz, drugi i za trzecim razem zapala.
Jak jest kilka stopni taki problem w ogóle się ie pojawia.
Czy ktoś wie co to może być ?
-
Nie bardzo zrozumiałem to co napisałeś. Albo za mało napisałeś. Ale strzelam, że albo styki na rozruszniku albo bendix się zawiesza/uszkodzony. Zacznij od odkręcenia i przeczyszczenia styków. Jak to nie pomoże to rozrusznik na stół.
-
Bendix do wywalenia tak jak pisze marek dwa lubią się w jtd na rozruszniku kable że starości łamać
-
Pytanie, gdzie można kupić bendix do 166 jtd. Na Intercarsie i all.. nie ma..
-
np.tu:
https://www.autosklep24.pl/pl/c/Rozrusznik/89
ale polecam zadzwonic do jakiegoś stacjonarnego slepu w Twojej okolicy-raz,ze pewnie taniej a dwa,ze byc moze szybciej.W tym autosklepie czasem ceny z kosmosu mają niektórych produktów.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
-
Ja zamiast kupować samego bendixu i czekać na niego tydzień kupiłem za namową motogolda cały rozrusznik i został on podmieniony poprawione kable i problem załatwiony
-
A nie lepiej zamiast bawić się w czyszczenie dać rozrusznik na stół + nowe szczotki, wyczyścić wszystko ? Przecież to grosze są okolice 55zł .
-
W sensie, oddać do czyszczenia ?
-
Większość taki problemów jest spowodowane utlenionym albo słabym stykiem na przewodach. Dlatego zawsze lepiej jest najpierw to sprawdzić niż od razu wyciągać rozrusznik. Ale jeżeli to nie pomoże to go na stół.
Coachu jeżeli sam tego nie będziesz robił to po co pytasz? Oddaj do kompleksowej naprawy. Warsztat sam oceni co jest do zrobienia. Ale sprawdź przedtem styki.
-
A kto powiedział, że nie będę tego robił ?