Witam
Czy może ktoś z kolegów wie w jakim rozmiarze kupić dojazdówkę i jaki rozstaw śrub do AR GT 3,2 v6 z przodu zaciski brembo 4 tłoczkowe?
Pozdrawiam
Printable View
Witam
Czy może ktoś z kolegów wie w jakim rozmiarze kupić dojazdówkę i jaki rozstaw śrub do AR GT 3,2 v6 z przodu zaciski brembo 4 tłoczkowe?
Pozdrawiam
Kup po prostu zwykłą dojazdówkę do GT. Na allegro tego pełno. Koło podejdzie też od 147/156. Rozstaw to 5x98. Tu w linku masz cały komplet razem z narzędziami, a jak chcesz same koło kupisz już od 50zł. https://allegro.pl/oferta/kolo-dojaz...-15-7497432489
A co założenia dojazdówki na przednią oś, myślisz że to dobry pomysł zakładać ją na przednią oś w samochodzie, który przekazuje na koła ponad 200KM? Jeżeli się coś stanie, w co wątpię (5 lat mam GT z czego 4 lata było używane jako daily i "odpukać" żadnej przygody z oponami nie miałem) to dojazd zakładasz na tył i koło z tyłu przekładasz na przód.
Generalnie kiedyś myślałem jak Ty i kupiłem nawet 5 felgę (oryginalną 17" szprychę montowaną w GT 3.2), która z oponą 215/45 mieściła się idealnie razem z narzędziami we wnękę przy minimalnym przerobieniu mocowania koła do podłogi. Tą alufelgę nadal mam gdzieś w piwnicy, jak jesteś zainteresowany to pisz...
Dzięki za podpowiedz, miałem oponę przeciętą z przodu z boku, zestaw naprawczy odpada. Po po tej przygodzie bez dojazdówki w drogę się nie ruszę.
Pozdrawiam