-
Zawieszenie tył
Witam, mianowicie iż wczoraj posypał się tylni zawias (fabryka :lol:), szukam opinii typowo od Alfaholików jakiej firmy wybrać amorki i sprężynki oraz co sądzicie o zawiasie sportowym od MTS Technik. Nie chce jakiś NONAME, bardziej szukam opinii i odczuć nt. Eibacha, Sachsa, KYB czy Bilstein w 156 2.4 no i oczywiście tego MTS'a :)
-
MTS to gówno. Miałem i szybko poleciały tylne. Teraz B4 siedzą i od dawna jest spokój. Sprężyny eibacha jak najbardziej.
-
[MENTION=27138]KHOT[/MENTION] a jak z eibach'ami przy 17', lepiej pro-kit -30 czy sportline -50 ? bo na śląsku u mnie troche duzo dziur :laugh:
-
Ja jeżdżę na -30 i jest "akurat". -50 to już mocna gleba, nie na poznańskie drogi. ;)
-
o to tez mi sie rozchodziło, dzieki wielkie ;)
-
wrzuć sprezyny eibach -30 i jakis markowy amortyzator...w zupelnisci wystarczy na polskie drogi.tylko licz sie z tym,ze niebawem polecą tuleje i tez bedzie trzeba wrzucic jakies lepsze markowe lub PU.Jak juz zmieniasz sprezyny i amortyzatory to sprawdz cale zawieszenie.jak nie jestes czegos pewny to wymien profilaktycznie(drazki,koncowki,laczniki,gumy stab.itp.)
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
-
Orginał SPORTPACK. Eibach springi (-20mm) do tego amortyzatory do sportpacka ,geometria ustawiona w/g wartości dla sportpacka i jest idealnie.