-
problem z poduszkami
Witam kupiłem MITO z 2013r. samochód technicznie jest OK z małym wyjątkiem otóż świeci się poduszka pasażera, kontrolka poduszki czerwona dodatkowo miga przebieg całkowity i wykrzyknik. Sprzedający zapewniał mnie że to jest to tylko błąd w komputerze i trzeba go tylko skasować, okazało się jednak że nie da się w ogóle wykasować i niema kontaktu z poduszkami. Podjechałem do serwisu Fiata i tam goście powiedzieli mi że najprawdopodobniej jest uszkodzony sensor związany z modułem poduszek, wymiana + robocizna około 3 tyś trochu sporo i wyszło że samochód był w facie z tym problemem rok temu. Sprzedający po rozmowie zobowiązał się do usunięcia usterki czy jest to do ogarnięcia jakie to mogą być koszty. Czy ktoś z was miał taki taki problem. W ogóle to zastanawiam się co zrobić w sytuacji gdy nie usunie problemu.
-
"Sprzedający zapewniał mnie że to jest to tylko błąd w komputerze i trzeba go tylko skasować..."
A Ty jesteś frajer?
Skoro tak Cię zapewniał, to trzeba było zapewnić go, że kupisz tylko jedziemy do fiata na komputer w celu odczytania błędu.
Teraz centralka poduszek do wymiany, a jeszcze nie wiadomo czy poduszki w ogóle są :)
A nie nasunęło Ci się, że jak jest problem z airbagiem to może jakieś spore bum było? Sprawdziłeś to?
-
samochód był sprowadzony ale nie kupowałem od komisu tylko od osoby która nim jeździła 1,5 roku, nie był walnięty o czym świadczy powłoka lakiernicza, samochód sprawdzałem na stacji diagnostycznej było OK, poza poduchami które nie było możliwości sprawdzenia. Fakt mój błąd że nie byłem w fiacie. Sprzedający ma ogarnąć temat ugadałem się z nim że ma tydzień czasu na usuniecie usterki albo zwrot kasy. Zastanawiam się czy ewentualna rekompensata finansowa mogłaby wchodzić w rachubę jeżeli nie usunie usterki, fiat w Rzeszowie wstępnie wycenił na 3400zł nie wykluczone że jest to jakaś pierdoła ale może też być coś poważniejszego. Bardziej skłaniam się do odstąpienia od umowy ze sprzedającym.
-
Kupić sprawny sterownik poduszek (używany),podmienić dać osiowanie i po ptokach.Te sterowniki potrafią paść same z siebie.Przerabiane osobiście.
-
DmX
Jest to do ogarnięcia w kwocie 2tyś bo się zastanawiam czy jakby gościu nie usunął usterki czy ewentualne zmniejszenie wartości o 2 tyś rozwiąże sprawę, samochód jest w bardzo dobrym stanie tylko te poduchy.
-
Sterownik masz na tunelu po środku pod deską ,wyjmij go i po numerach z niego kup drugi .
Numer w Mito jeden z paru np. 50508413
ale najpierw sprawdź czy w ogóle masz poduszkę i czy jest podłączona itp. zanim kupisz centralkę.
tu masz pierwsza z brzegu aukcja ten co podałem za 250
https://allegro.pl/oferta/sensor-air...413-7386123666