-
Wymiana grota
Czesc !
Wertuje juz godzine forum w temacie wymiany grota w pilocie. Kurde i nie moge znalesc wiec post pisze.
Ma ktos patent jak grot wymienic. Stary to rzeczy prosta rozwalic obudowe i blokadke / rurke wyciagnac.
Jak bez inwazyjnie z nowej obudowy wyciagnac ta rureczke.
Dajcie chopa jakies rady.
Dzieki
P.B
-
Zależy jaka obudowa, jak kiepskiej jakości to ciężko będzie wyjąć bolec, tak właśnie miałem jak kupowałem obudowę akurat do julki ale zasada ta sama. W końcu znalazłem ori obudowę i wymieniłem bez problemu. Ewentualnie kupić obudowę z grotem do frezowania.
Sama metoda polega aby dopasować coś płaskiego, wcisnąć do środka i lekko wykręcić poluzowujac sprezynujaca blaszke czy tam bolec jak zwał tak zwał.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-
Ps w 159 też zmieniałem właśnie taką metodą ale także ori obudowę.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-
lubicie robic sobie pod góre , idzcie do speca od kluczy niech on to zrobi , tez wymienialem , oczywiscie przy mnie nie robił , po 15 min i 10 złociszach grot przełożony
-
Siema
Ja własnie wymieniałem też groty ze względu na mocno zniszczony srebrny plastik. Stare wyjąłem metodą na kombinerki i młotek tak jak kolega wyżej :) natomiast z nowej częsci tutaj z pomocą przyszła mini wkrętarka z wiertłem do metalu około 2mm. Trochę trzeba pokombinować ale da sie...