-
Radio
Witam, mam pytanie jak to jest z radiem w Alfa romeo 147, bo słuchanie na zgaszonym silniku z włączonym zapłonem i wszystkimi kontrolkami na desce rozdzielczej to nie to, po przekręceniu kluczyka na raz nie powinno uruchamiać się już radio?
PS. przepraszam za pomyłkę, proszę o przeniesienie tematu do działu z 147.
-
Ja w swojej mam zmienione radio i mam tylko stałe 12V. Patrzyłem w kostce nie mam po zapłonie. Może ktoś podać skąd najlepiej pociągnąć 12v po zapłonie aby radio samo się włączało po przekręceniu kluczyka?
Pozdrawiam
-
Czyli jak to powinno być, bo teraz to już nie wiem. Bo ja aby odpalić radio muszę odpalić zapłon, a na zapłonie auta trzymał nie będę, żeby na postoju posłuchać muzyki. Radio chyba powinno działać po przekręceniu kluczyka "na raz", dodam, że nie mam oryginalnego radia, tylko wymienione na radio sony.
-
Pomoże ktoś? Podejrzewam, że trzeba pewnie coś w kostce iso podmienić jakieś kable czy coś, aby radio działało na kluczyku przekręconym "na raz", ale nie chcę czegoś zepsuć, prosiłbym o wypowiedzenie się osób, które coś na tym się znają.
Wiem, że kabel żółty w kostce będzie do pamięci radia i jest pewnie stale zasilany 12v, aby radio nie traciło danych, bo przez przypadek wypadł mi on przy wyciąganiu radia i wszystkie stacje się skasowały.
Chcę aby radio grało po jednokrotnym przekręceniu kluczyka, bardzo dziękuję za każdą pomoc!
-
Ja za to z chęcią bym zrobił aby radio grało po przekręceniu kluczyka bo teraz muszę ręcznie włączyć i wyłączyć i nie wiem skąd pociągnąć 12v po zapłonie?
-
No ja aktualnie też tak to rozwiązałem i mam radio niezależnie od zapłonu i kluczyka, wystarczy włączyć i gra, wolałbym aby grało po przekręceniu na raz, no ale nie doszedłem z tym ładu.
-
Wystarczy trochę poszukać (zajeło mi to 2min.). Jak czegoś nie możesz znaleźć na forum to wtedy zadawaj pytania.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...od_zaplon.html
-
1 załącznik(i)
Witam, niestety w mojej kostce nie istnieje 12V po zapłonie - występuje jedynie jedno 12V, które jest stałe.
W załączniku zdjęcie mojej kostki Załącznik 256135
Więc moje pytanie : skąd pociągnąć 12V po zapłonie? Aby radio samo się włączyło po przekręceniu stacyjki
-
-
mam tak samo radio można tylko odpalić jak kontrolki na desce się świecą. Jutro popatrzę czy nie ma czasem jakiś ustawień w radiu.