Witam. Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana progu +lakierowanie w ASO??
Printable View
Witam. Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana progu +lakierowanie w ASO??
Cześć.
Ja nie robiłem w ASO i w różnych warsztatach cena była bardzo różna. Ostatecznie zaplaciłem za wstawienie reperaturki z tyłu i lakierowanie 700zł. W dobrej klasy warsztacie proponowali mi tylko i wyłącznie wymianę całego progu, mimo tego, że przód był ok i liczyli sobie za stronę 2500zł.
Od mojej wymiany minął rok i już kamyki spowodowały delikatne odpryski w niektórych miejscach do gołej blachy.
Próg już zakupiłem nowy. Szukam teraz warsztatu który to ogarnie ale niestety terminy mają nie do przyjęcia.Dlatego rozważam wizyte w ASO.
ASO jak to ASO, bedzie drogo, co nie zawsze znaczy dobrze. Znaleźć dobrego blacharza/lakiernika to też niezłe wyzwanie.
co to się dzieje z tymi 159 już progi gniją moja jest zdrowiutka nawet od spodu zero rdzy.
U mnie też podłoga i progi zdrowiutkie, zero rdzy. Jedynie na sankach i wahaczach niewielki nalot rdzy, chociaż auto ma spory przebieg i 11 lat.
ja co roku po zimie podnoszę na bok i myje podwozie po zimie. coś pewnie to daje. ostatnio zaglądałem do środka progów też nic nie widać rdzy.moja z 2010 roku
Niedrożność odpływów w progach to sprawia ni i wiadomo zalega woda wilgoś i ruda od środka zżera progi i wyskakują purchle .
Ja tam żadnych odpływów w progach nie widziałem, ale widziałem tandetę produkcji. Niezabezpieczone (nieuszczelnione) zakładki blachy na końcach progów przez które dostaje się woda podrywana przez tylne koła.
Woda podrywana przez tylne koła może co najwyżej uszkodzić zderzak tylni