-
Obniżenie podłokietnika
Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy Mito już prawie od roku. Jako że mam ostatnio więcej czasu postanowiłem coś podziałać w samochodzie i przyczepiłem się podłokietnika. Od początku zakupu nie był przeze mnie używany ze względu na niewygodę. Był dla mnie zbyt wysoko, przez co przeszkadzał mi przy zmianie biegów.
Wcześniej miałem samochód bez podłokietnika, więc kupując Alfę cieszyłem się, że w końcu będę miał gdzie oprzeć rękę. A tu nagle zaskoczenie... Czy nie orientujecie się może czy jest jakiś sposób na jego obniżenie?
-
Podłokietnik ma dwa położenia, w górnym faktycznie przeszkada w zmianie biegów ale w dolnym wg mnie jest OK. Tobie przeszkadza w tej pozycji?
-
Górne położenie, jak jest złożony, stoi pionowo to w tej pozycji mi nie przeszkadza. W dolnym - poziomo, mam problem ze zmianą biegów. Zastanawiam się czy jest regulacja jego wysokości w momencie gdy jest poziomo. Chciałbym go obniżyć w taki sposób, żeby móc oprzeć rekę i swobodnie zmieniać biegi.
-
Okej, temat do zamknięcia. Poszukałem na anglojęzycznych forach. Okazało się, że zacięła mi się wajcha umożliwiająca obniżenie go jeszcze bardziej. Po kilku mocniejszych szarpnięciach puściło i mam możliwość ustawienia 3 różnych wysokości.
-
Właśnie chodziło mi o to najniższe położenie ;)