-
problem z ABS i ASR
mam póki co mały problem...
podczas odpalania auta - bez względu na to czy jest zimna czy ma temperaturę, na komputerze pojawia mi się komunikat że ABS i ASR nie działają... chcę dodać że problem nie pojawia się z każdym przekręceniem kluczyka - ot taki kaprys mojej belli. oczywiście po pojawieniu się komunikatu wyłączam silnik wyciągam kluczyk i odpalam drugi raz - wtedy komunikat mi nie wyskakuje.
czy miał ktoś taki problem ze swoją 147-ką??
-
mi dokładnie to samo się działo ale tylko zimą w sumie. praktycznie za każdym razem jak odpalałem auto przy minusowej temperaturze. i po jakimś czasie to samo gasło.
teraz to się nie dzieje. może kiedyś raz się zdarzyło przy normalnych warunkach. też po chwili samo gaśnie.
ostatnio jeżdżę z zapaloną kontrolką airbagu
tak jak powiedziałaś - kaprysy Belli ;)
ja jej to wybaczam ;)
-
hehe ja też kocham ją za to jaka jest - bez przykrywek :) tylko irytuje mnie ten błąd i nie wiem czy robić coś z tym teraz czy to będzie szło coraz dalej...
-
hehe ja w mojej byłej 147mce miałem całą konsole zapaloną od abs po asr i airbagi i co tylko tam było :D jedyne co gasło to kontrolka od poziomu benzyny jak zalałem :D , nie przejmuj się, kasowałem te błędy komputerowo i po 3-4 tyg znowu wyskakiwały chociaż abs normalnie działał!
-
:) teraz jej przeszło ale jak to mówią "nie chwal dnia przed zachodem slońca (a kobiety za życia) :D:D" zobaczymy kiedy znowu zacznie grymasić :)