Witam ktos przedłużał gwarancję na pakiet powertrain czy warto czym się sugerowac auto bedzie miało we wrześniu 2 lata przebieg 26 tys musze podjać jakąś decyzję cena ok 5200 netto
Printable View
Witam ktos przedłużał gwarancję na pakiet powertrain czy warto czym się sugerowac auto bedzie miało we wrześniu 2 lata przebieg 26 tys musze podjać jakąś decyzję cena ok 5200 netto
Po co dodatkowa gwarancja - przecież do tego przebiegu nic konkretnego Ci się nie ma prawa popsuć :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tam wezmę dodatkową gwarancję, bo jeżdżę dużo (4-5 tys miesięcznie). Moja Stelvio za 5 lat w tym tempie będzie miała około 250 tys.
Skorzystałem z dodatkowej gwarancji - zwłaszcza jeśli chodzi o klime 1234yf - co 2 lata musi być opróżniana i na nowo napełniana. :)
Nie no, przepraszam, nasze Alfy to nie autobusy albo chłodnie mięsa: "Kontrole szczelności oraz prowadzenie dokumentacji urządzeń są wymagane tylko w odniesieniu do urządzeń zawierających określoną ilość czynnika chłodniczego. Według Rozporządzenia 842/2006 i polskiej ustawy – tą graniczną wartością jest 3 kg czynnika. Częstotliwość obowiązkowych przeglądów szczelności zależy do wagi napełnienia F-gazem, według przedziałów wyszczególnionych w tabeli:".... bla-bla-bla
Jedyne ograniczenie istotne dla osobówek to to, że warsztat nie ma prawa napełnić niesprawnego układu klimatyzacji.
Tak ale w Stelvio jest pohodna gazów butanowych i to co piszesz niema odniesienia
- - - Updated - - -
wiecej tutaj :
https://www.hvacr.pl/hfo-1234yf-bezp...cznia-2013-598