Witam wszystkich forumowiczów! W mojej Belli nastał czas wymiany cewek zapłonowych i tutaj moje pytanie - orientuje się ktoś jakie będą optymalne lub poleca ktoś jakieś konkretne egzemplarze? Pozdrawiam serdecznie :D
Printable View
Witam wszystkich forumowiczów! W mojej Belli nastał czas wymiany cewek zapłonowych i tutaj moje pytanie - orientuje się ktoś jakie będą optymalne lub poleca ktoś jakieś konkretne egzemplarze? Pozdrawiam serdecznie :D
Było sto razy :P. Dobre i tanie - Tesla CL320.
https://aparts.pl/partscatalogue/cl3...9--CL320.aspx#
Ktoś kiedyś pisał, że to Bosch z innym znaczkiem. Chociaż nie wiem czy to akurat dobrze :P W każdym bądź razie też mam u siebie te Tesle i na razie OK.
Wiesz, te oryginalne Bosch z reguły te ~200tys robiły więc nie wiem czemu miałoby to być źle :P
Oryginały tak, ale słyszałem wiele głosów, że dzisiejszy Bosch to już nie ten sam Bosch...
Chociaż i z oryginałami różnie, bo w naszych Alfach większość elektroniki to Bosch i jest przecież humorzasta. Paradoksalnie we włoskim aucie jedną z bardziej problematycznych rzeczy jest... niemiecka elektronika :P
Zapraszam na priv, coś może się znajdzie.
Wszystkie Ci padły równo ? Jakie masz objawy ?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Nieee, tylko jedna ale tak pytam na przyszłość haha
Jakoś nie narzekam :P
Natomiast miałem elektronikę Magnetti Marelli... uuu, to jest dopiero porażka.
Też tak kiedyś polewałem, ale zmieniłem nieco podejście :D
Cewki polecam w 100% Bosch. W związku z ceną ostatnio zaryzykowałem jedną NGK, ale jest u mnie za krótko żeby się wypowiedzieć.
W sumie to ja osobiście też jakichś przykrych doświadczeń nie mam z elektroniką, ale trochę słyszałem i czytałem, że to akurat nie jest mocna strona naszych aut...