Witam wszystkich! Zachodniopomorskie w natarciu :D
Cześć Wam,
Jestem Mateusz i mieszkam w Szczecinie ;)
Od dnia wczorajszego stałem się właścicielem ślicznotki jaką jest Alfa Romeo 159 z 2.4 JTD pod maską i delikatnym programem na 220km i 500nm ;)
Jak to się stało, że wielbiciel wszystkiego co jest VAGiem stał się posiadaczem włoskiej myśli technologicznej?
ostaram się streścić jak się tylko da! :D
Od samego początku odkąd mam prawo jazdy byłem fanem niemieckiej motoryzacji i nigdy w życiu nie pomyślałbym o zakupie czegokolwiek innego niż VAG.
Przez te lata posiadałem samochody tj:
- Golf III 1.9D
- Golf IV 1.9 TDI
- Audi A4 1.9 TDI
- Audi A4 2.6 V6
- Golf IV GTI
- Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 238 koni
- Audi TT 1.8T
- Porsche Cayenne 3.2
W zeszłym miesiącu postanowiłem odpocząć trochę od 6 letniej pracy w korporacji i udać się na wymarzony urlop ( odszedłem z firmy ). Co za tym idzie, musiałem oddać swoją jeszcze nowa służbową Skodę Octavię ( również w TDI :edziaimalaga:) i zaczął się temat poszukiwania samochodu co by w wakacje nie zostać z komunikacją miejską :D
Nie zdziwi Was fakt gdy napiszę, że obiektem moich planów zakupowych była AUDI a4 B7 w dieslu :cool:
Po tym jak zająłem się sobą i postanowiłem nadrobić filmy na Youtubie gdzie trafił się akurat odcinek ZAcharOFF i M4K z A159 w roli głównej wiedziałem, że to koniec z Audi, Volkswagenami, Seatami i Skodami....
Plan był taki aby znaleźć Alfę najlepiej z jasnymi skórami, dużym radiem i czarną z chromami...
Obejrzeliśmy chyba z 5 Alf w naszym założonym budżecie od 1.9 JTD 115 koni do 2.4 JTD 200 koni
Po około miesięcznym poszukiwaniu pojechaliśmy 700 km w Polskę i udało się!!!
Mamy to, czego szukaliśmy!
Już niedługo pokażę ją w odpowiednim dziale ;)
Pzdr