-
2 załącznik(i)
Ics ??
Witam, dzisiaj wsiadłem do lalki a tu takie coś, odpaliła normalnie ale świeci mi się kontrolka skrzyni i nie mogę przerzucić automatu na żadną pozycję, nie pokazuje mi temp zewnętrznej, nie mogę ustawić nawiewów i temperatury, wyświetla się komunikat jak na zdjęciu, dmuchawa chodzi na wolnych obrotach cały czas, radio gra. Jak nigdy nie mogę połączyć się z EKU żeby odczytać błędy, nie świeci mi się na kablu dioda po podłączeniu a zawsze świeciła. Jak podłącze przewód do złącza diagnostycznego to świeci mi się kluczyk od immo i nie mogę zapalić autka, zdjęcie nr2. Miałem wymieniać nagrzewnicę ponieważ mam mikropęknięcia i boję się że może zalało ICSa i się zjarał, czyżby ICS był już do wymiany ? podpowiedźcie coś koledzy :(:confused:
Załącznik 261062
Załącznik 261063
-
zacznij od akumulatora. może ma jakieś zwarcie albo się rozładował? odlacz go na godzinke i podladuj. mi to wygląda na jakieś zwarcie albo zanik masy. wszystko na raz nie ma prawa zdechnac ot tak. ja bym poszukal tematów o problemach z masą
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
dzięki za podpowiedź, temat rozwiązałem,zdjęcie lewy dolny z brzegu czerwony 10 A bezpiecznik, tylko ciekawe od czego poszedł :confused:
Załącznik 261071
-
może nagrzewnica
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
myślę że na bank nagrzewnica bo po pierwsze przeszkadza mi już zapach płynu chłodniczego z nawiewu a po drugie wiem że zalewa przekaźniki pod ICS bo nie działa mi podświetlenie pod drzwiami i na słupkach a jak zamoknie to działa a po drugie jak wymieniłem bezpiecznik i zacząłem sprawdzać następne to poszedł biały dym z pod deski na środku i nawiewami. Szybko odłączyłem aku i wywietrzyłem bo smród i podłączyłem aku znów i jest ok. Auto chodzi jak nowe i bez problemów wszystko wróciło do normy. Teraz będę wymieniał górne wahacze a za miesiąc planuję wymianę nagrzewnicy.
-
Kolego zmień nagrzewnice i to jak najszybciej. Wahacze odłóż na później. Ja tak zezłomowałem 166 3.0 rosso proteo z ZF-em. Też czekałem z nagrzewnica az było juz za późno. Tak mi poniszczyło elektronikę że już nie opłacalne i bardzo trudne było naprawianie. Wiem co piszę, z własnego doświadczenia sugeruję Ci, żebyś zrobił to jak najszybciej.
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
-
Wyszarp boczek ten kolo lewej nogi. Odkrecasz jedną śrubę przy pedale gazu i wysuwasz boczek do dołu. Zobaczysz czy cieknie nagrzewnica. Jeżeli tak, osusz to i oczyść. Jak nie masz siana na dlubanie przy nagrzewnicy zakryj to tymczasowo jakimś pudełkiem, nie wiem, po lodach czy czymś takim. Jeżeli spalisz komputer skrzyni, jesteś w dupie :) Poza tym, jest tam kilka innych modułów, min. ABS.